Coronamaatregelen verlengd tot 1 maart, Overlegcomité evalueert situatie op 22 januari

©POOL BENOIT DOPPAGNE BELGA
©POOL BENOIT DOPPAGNE BELGA
Redactie KW

De huidige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken worden verlengd tot 1 maart 2021. Dat staat in een nieuw ministerieel besluit (MB) dat dinsdag gepubliceerd is in het Belgische Staatsblad. Het Overlegcomité heeft afgesproken om op 22 januari opnieuw samen te komen en de situatie opnieuw te evalueren.

De maatregelen gingen op 2 november van kracht en waren in eerste instantie van toepassing tot 15 januari. De maatregelen moesten dus wel verlengd worden, stelt de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

Het betekent volgens haar niet dat er tot 1 maart geen versoepelingen mogelijk zijn als de epidemiologische situatie het toelaat. Het gaat om een technische verlenging om de ‘continuïteit’ van de maatregelen te garanderen, klinkt het nog.

Overlegcomité

Dat de huidige coronamaatregelen via een ministerieel besluit (MB) voorlopig verlengd zijn tot 1 maart betekent niet dat er voor die datum geen aanpassingen mogelijk zijn. “Het Overlegcomité heeft afgesproken om op 22 januari opnieuw samen te komen en de situatie opnieuw te evalueren. Op dat moment kunnen eventueel altijd specifieke aanpassingen gebeuren, indien de situatie dat volgens het Overlegcomité zou toelaten”, zo laat de woordvoerder van premier Alexander De Croo weten.

“Het MB vertaalt de afspraken van het Overlegcomité van vorige vrijdag”, klinkt het op het kabinet van eerste minister Alexander De Croo. “Daar is onder meer afgesproken dat de reisregels met strikte testing en verplichte quarantaine zeker tot na de krokusvakantie gelden. Vandaar de termijn tot 1 maart.” In het MB is verder nog opgenomen dat de rijscholen in ons land opnieuw kunnen opstarten, zoals het Overlegcomité vrijdag besliste.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten