Coronaduivel slaat toe bij zaakvoerster Bockor Café

Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De klanten van het Bockor Café Lauwe stonden woensdag voor een gesloten deur. Een onrustwekkend bericht op facebook bracht al snel duidelijkheid: ook hier had de coronaduivel toegeslagen.

“Tot maandag was er eigenlijk helemaal niets aan de hand”, klinkt het bij zaakvoerster Caroline Holvoet. “Ik voelde me helemaal fit en was gewoon aan het werk, totdat ik onwel werd. In minder dan 5 minuten voelde ik me compleet verzwakken en kreeg ik zelfs een allergische reactie. We trokken meteen richting dokter en na een bloedtest was het verdict genadeloos: corona!”

Meteen namen Caroline en haar echtgenoot Tony de meest drastische beslissing. “We sloten het café meteen en plaatsten ons in quarantaine”, gaat ze verder. “Het is niet zoals je in de films ziet, maar je bent er echt wel enorm ziek door. Moeite met ademhalen en spierpijn zoals geen andere.”

Geen lachertje

“Geen haar op ons hoofd dat eraan dacht om onze klanten ook in gevaar te brengen. We hebben een rampzalig jaar achter de rug maar we hebben maar één gezondheid en die moeten we koesteren. Ondertussen lieten de leden van ons gezin allemaal een test ondergaan en wachten we de resultaten af. Van zodra die resultaten binnen zijn, zullen we kijken hoe het verder moet. In afwachting hiervan sluiten we onszelf af en roepen we iedereen op om zo goed mogelijk de maatregelen op te volgen want dit is geen lachertje.”

Het Bockor Cafe was een voortrekker in het toepassen van alle maatregelen en tot in de kleinste details werd rekening gehouden met het potentiële gevaar van het coronavirus. Toch heeft Caroline geen idee hoe ze het heeft opgelopen.

“Net dat maakt het zo gevaarlijk: niet weten van waar of hoe het komt maar toch in de brokken delen. Het volledige café wordt ontsmet en we openen pas opnieuw de deuren van zodra we een absolute zekerheid hebben dat alles opnieuw veilig is voor iedereen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier