Dieter Deblieck (40) woont in Assebroek, Xavier Vermeulen (35) in Sint-Andries. Laatstgenoemde was tijdens zijn jeugdjagen echter vaak in Oostkamp terug te vinden, aangezien de familie van zijn vader er woonde en hij vaak bij zijn grootouders was. Dieter en Xavier, die elkaar 20 jaar geleden in de voetbalwereld leerden kennen, wilden op 1 april starten met hun nieuwe zaak in deuren, ramen, poorten, rolluiken, design binnendeuren, zonwering, raamdecoratie en horren.

"We gaven het de naam XD Comfort, met de X van Xavier en de D van Dieter, waarmee we ook duidelijk aangeven dat we de kwaliteiten van ons tweeën hebben verenigd", vertelt Xavier. "We werken graag van begin tot einde", vervolgt Dieter. "De mensen die iets bij ons willen bestellen, bellen ons op. Wij nemen hun bestelling op. Wij komen vervolgens ter plaatse bij hen. En we doen alles zelf, tot de laatste stap."

Om die stappen te zetten, moesten de twee wel wat geduld oefenen. 1 april bleek door de plotse uitbraak van het coronavirus immers onhaalbaar. "Die lockdown was een tegenslag, maar het positieve van het verhaal was dat we ons pand tenminste al hadden en twee maanden de tijd hadden om onze winkel in te richten", vertelt Xavier. "Natuurlijk werden ook wij de voorbije maanden, zoals zoveel mensen, geconfronteerd met enkele gevolgen van de coronacrisis. Leveranciers konden niet leveren en zelfs nu is dat soms nog een probleem."

Veel interesse

Dieter en Xavier bekijken het moeilijke begin op een positieve manier. "We stellen vast dat al heel wat mensen interesse in onze zaak toonden, hoofdzakelijk vanuit Oostkamp en Assebroek", klinkt het in koor. "Bij deze willen we ook zeker niet vergeten om onze beide vrouwen uitvoerig te bedanken, Lynnde Ketels en Ariane Hamerlynck. Zij hebben ons de voorbije twee maanden enorm geholpen met heel wat aanvragen. Laat ons hopen dat we nu eindelijk vertrokken zijn."

Dieter Deblieck (40) woont in Assebroek, Xavier Vermeulen (35) in Sint-Andries. Laatstgenoemde was tijdens zijn jeugdjagen echter vaak in Oostkamp terug te vinden, aangezien de familie van zijn vader er woonde en hij vaak bij zijn grootouders was. Dieter en Xavier, die elkaar 20 jaar geleden in de voetbalwereld leerden kennen, wilden op 1 april starten met hun nieuwe zaak in deuren, ramen, poorten, rolluiken, design binnendeuren, zonwering, raamdecoratie en horren."We gaven het de naam XD Comfort, met de X van Xavier en de D van Dieter, waarmee we ook duidelijk aangeven dat we de kwaliteiten van ons tweeën hebben verenigd", vertelt Xavier. "We werken graag van begin tot einde", vervolgt Dieter. "De mensen die iets bij ons willen bestellen, bellen ons op. Wij nemen hun bestelling op. Wij komen vervolgens ter plaatse bij hen. En we doen alles zelf, tot de laatste stap."Om die stappen te zetten, moesten de twee wel wat geduld oefenen. 1 april bleek door de plotse uitbraak van het coronavirus immers onhaalbaar. "Die lockdown was een tegenslag, maar het positieve van het verhaal was dat we ons pand tenminste al hadden en twee maanden de tijd hadden om onze winkel in te richten", vertelt Xavier. "Natuurlijk werden ook wij de voorbije maanden, zoals zoveel mensen, geconfronteerd met enkele gevolgen van de coronacrisis. Leveranciers konden niet leveren en zelfs nu is dat soms nog een probleem."Dieter en Xavier bekijken het moeilijke begin op een positieve manier. "We stellen vast dat al heel wat mensen interesse in onze zaak toonden, hoofdzakelijk vanuit Oostkamp en Assebroek", klinkt het in koor. "Bij deze willen we ook zeker niet vergeten om onze beide vrouwen uitvoerig te bedanken, Lynnde Ketels en Ariane Hamerlynck. Zij hebben ons de voorbije twee maanden enorm geholpen met heel wat aanvragen. Laat ons hopen dat we nu eindelijk vertrokken zijn."