Coronacrisis doorkruist ambities van marathonloper Frederik Ameloot uit Veldegem

Langeafstandsloper Frederik Ameloot. © (foto PDC)
Redactie KW

De sportieve plannen van langeafstandsloper Frederik Ameloot (41) uit Veldegem worden door de coronamaatregelen helemaal overhoop gegooid. De Oostendse postbediende hoopte in de zomermaanden zijn honderdste marathon te lopen, maar door de (tijdelijke) afgelasting van alle loopwedstrijden in binnen- en buitenland moet hij deze ambitie eventjes opbergen.

“Ondertussen zijn al acht wedstrijden waaraan ik zou deelnemen afgelast. Eind mei zou ik afreizen naar Schotland (Loch Ness, red.) om daar mijn honderdste marathon te lopen. Ik had mijn voorbereiding grotendeels afgestemd op deze wedstrijd maar ik vrees dat ook dat evenement zal afgelast worden. Gemiddeld loop ik zo’n vijftien tot twintig langeafstandswedstrijden per seizoen, maar dit jaar zal ik dat aantal zeker niet halen. Ik vrees dat ik mijn jubileumwedstrijd nog even moet uitstellen“, opent de Veldegemnaar het telefonische gesprek.

postbode

Normaal gezien loopt Frederik Ameloot ruim zestig kilometer per week, maar de laatste weken heeft hij zijn trainingsschema wat aangepast. “Het is niet leuk om te trainen zonder concreet doel voor ogen. Toch loop ik nog een viertal keer per week, maar mijn trainingen zijn minder intensief omdat ik ook mijn immuniteit niet al te zwaar op de proef wil stellen. Als postbediende blijf ik doorwerken en ook om deze reden is het belangrijk dat ik coronavrij blijf. Zolang ik kan blijven lopen, ben ik al tevreden. De gezondheid van iedereen is nu het allerbelangrijkste. Gelukkig beseffen de meeste mensen dat ook want wanneer ik train, zie ik zelden nog groepjes sportievelingen die samen lopen of wandelen.”

Voor de marathonloper uit Veldegem blijft het dus afwachten of hij in de komende maanden nog in competitieverband kan lopen. “Ik hoop dat de wedstrijd in Schotland alsnog doorgaat, maar ik vrees ervoor. Op 19 juni staat de Nacht van Vlaanderen op mijn programma en die wedstrijd wil ik heel graag lopen”, besluit de sympathieke Frederik Ameloot. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier