Coronacrisis doet bekende feestzaal De Vossenberg de deuren sluiten

De uitbaters van De Vossenberg gooien de handdoek. © FB De Vossenberg
Philippe Verhaest

De Vossenberg, een van de bekendste feestzalen van West-Vlaanderen, trekt de stekker er uit. “Financieel is er geen perspectief meer”, klinkt het bij de zaakvoerders.

De coronacrisis eist een stevig slachtoffer in de feest- en eventsector. De Vossenberg in Hooglede, een van de grootste en bekendste feestzalencomplexen van onze provincie, zet alle activiteiten stop. Dat melden de zaakvoerders in een mail die ze aan alle klanten hebben gestuurd.

“Financieel was er geen perspectief meer”, valt te lezen. “We hebben alle mogelijke pistes bekeken en er zelfs enkele getest. Deze zaak, een domein van zes hectare, vraagt heel veel onderhoud en er zijn zware vaste kosten. Als huurder was het niet mogelijk om een oplossing te vinden in de relatie met de eigenaar.”

“Dit moeten melden doen we met veel spijt in het hart. 2019 was een feestjaar en toen hebben we de dertigste verjaardag van De Vossenberg met tal van activiteiten in de kijker gezet. We hebben hard gewerkt en zijn ons team eeuwig dankbaar.”

We hebben alle klanten hun waarborg teruggestort. We doen dit nu het nog kan – De Vossenberg

“We willen in schoonheid eindigen. We hebben alle klanten hun waarborg teruggestort. We doen dit omdat het nu nog kan, want de toekomst voor de evenementensector, waar wij toe behoren, ziet er niet rooskleurig uit.”

De zaakvoerders benadrukken dat ze iedereen bedanken voor het vertrouwen. “Als we dit toch hebben geschonden, was dit buiten onze wil en mogelijkheden om.”

Vanaf vandaag – vrijdag 11 september – worden alle activiteiten en reservaties (het pop-uprestaurant, brunches, huwelijksfeesten…) geannuleerd.

We probeerden de uitbaters nog te contacteren voor verdere commentaar, maar die zijn voorlopig niet bereikbaar. Eind mei moest de zaak nog roddels over een mogelijk faillissement ontkrachten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.