Coronacijfers in Ichtegem zeer hoog: bestuur roept op tot voorzichtigheid

©Sompong Rattanakunchon Getty Images
©Sompong Rattanakunchon Getty Images
Redactie KW

Het lokaal bestuur van Ichtegem kreeg een zorgwekkende telefoon vanuit het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid om te melden dat de coronacijfers in Ichtegem de verkeerde kant op gaan. De gemeente roept de bevolking daarom op tot extra voorzichtigheid.

“De besmettingsgraad in onze gemeente is zéér hoog”, vertelt een bezorgde burgervader Jan Bekaert. “In de media horen we dat de cijfers de goede kant op gaan, maar in onze gemeente is dit absoluut het geval niet.”

Tot 31 december

Nochtans past Ichtegem de coronamaatregelen nauwgezet toe en zijn ze op verschillende vlakken zelfs strenger dan wat de federale overheid oplegt. “Zo vaardigden wij op 5 oktober al een besluit uit om alle indoor-activiteiten, ongeacht de leeftijd, van verenigingen stil te leggen. Ook takeaways en deur-aan-deurverkopen door verenigingen hebben wij toen verboden. Toch liggen de besmettingen in onze gemeente veel hoger dan in de buurgemeenten. Deze strengere maatregelen blijven dus zeker aanhouden tot en met 31 december”, verduidelijkt Bekaert.

Het lokaal bestuur roept iedereen daarom op tot extra voorzichtigheid en burgerzin. Pas de coronamaatregelen nauwgezet toe: hou afstand, draag je mondmasker, beperk je nauwe contacten.

Blijf thuis

“Bescherm mede-inwoners, buren, familieleden en wees de komende periode extra voorzichtig zodat de cijfers in onze gemeente opnieuw dalen. Met het oog op de aankomende feestdagen is dit bijzonder belangrijk. Ben je ziek? Blijf dan zeker thuis en contacteer je huisarts. Volg de instructies van de huisarts verder op”, geeft de burgervader nog mee.

Alle inwoners van de gemeente krijgen in de loop van volgende week een brief in de brievenbus waarin nogmaals wordt opgeroepen tot voorzichtigheid en waarin ook de regelgeving over wanneer je in quarantaine of isolatie moet, wordt verduidelijkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier