Coronacijfers AZ Delta blijven stabiel, maar oprukkende Britse variant leidt tot beperking bezoekregeling

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

Met de coronacijfers van AZ Delta Roeselare-Menen-Torhout zit het vrij goed, maar de oprukkende Britse variant van het virus heeft de ziekenhuis doen overgaan op een beperktere bezoekregeling. Enkel patiënten die er langer dan zeven dagen verblijven kunnen bezoek ontvangen en dat enkel op woensdag en zondag.

Door de uitbraak van de Britse variant in onze provincie, wordt de bezoekregeling in AZ Delta strikt beperkt. Patiënten mogen enkel nog bezoek krijgen als ze langer dan 7 dagen in het ziekenhuis verblijven. Er kan maar 1 bezoeker komen en het bezoek kan op woensdag van 14 tot 20 uur en op zondag van 14 tot 18 uur.

Er wordt een uitzondering gemaakt voor palliatieve of kritieke patiënten. Bezoek kan worden afgesproken met de afdeling waar de patiënt verblijft. Ook op de afdeling intensieve zorg kan een afspraak gemaakt worden met de afdeling voor een bezoek. Op de afdelingen kinderziekten, kraamafdeling en neonatologie is beperkt bezoek mogelijk.

Stabiele cijfers

Ondertussen is het aantal patiënten op de diverse covid-afdelingen van AZ Delta opnieuw onder de 50 gezakt. Er blijven nu nog 47 (-3) patiënten met een coronabesmetting op de diverse campussen, verdeeld over Rumbeke 39 (+3), Torhout 7 (-5) en Menen 1 (-1). Zes mensen krijgen intensieve zorgen.

De jongste dagen was er ook geen enkel aan covid-19 gerelateerd overlijden. Daar blijft de teller op 252 staan sinds de uitbraak in maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier