Coronabesmettingen vastgesteld in woonzorgcentrum Wingene

© (Foto BELGA)
Redactie KW

In woonzorgcentrum Amphora vzw in Wingene zijn zaterdag verschillende coronabesmettingen vastgesteld. Dat meldt de gemeente. In totaal zijn drie medewerkers en vijf bewoners besmet. De noodprocedure binnen het WZC is gestart.

In totaal zijn 3 medewerkers en 5 bewoners in het woonzorgcentrum Amphora vzw besmet met het coronavirus. Daarnaast vertonen nog enkele bewoners symptomen van het virus. Zij worden momenteel nog getest.

De getroffen medewerkers zijn in ziekteverlof. De getroffen bewoners en de bewoners met symptomen worden op de kamer verzorgd door het coronateam en de coördinerende raadgevende arts van het woonzorgcentrum. Ook alle andere bewoners van de getroffen leefgroepen verblijven momenteel preventief op de eigen kamer. In totaal zijn 4 van de 5 leefgroepen in isolatie geplaatst.

“We gaan er uiteraard alles aan doen aan om de verdere verspreiding te voorkomen. Om hierin te slagen roepen we nogmaals iedereen op om de maatregelen strikt op te volgen”, zegt burgemeester Hendrik Verkest (CD&V).

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier