Coronabesmettingen stijgen het snelst in West-Vlaanderen

Sciensano-epidemioloog Boudewijn Catry bracht slecht nieuws. © belga
Redactie KW

Het corona-reproductiegetal in ons land ligt opnieuw in alle provincies boven de grens van 1. Dat betekent dat een besmet persoon gemiddeld meer dan 1 persoon besmet en de coronavirusepidemie uitbreidt. West-Vlaanderen scoort met 1,598 momenteel het slechtst.

Het is geleden van het weekend van 8 augustus dat deze grens in alle provincies werd overschreden. Enkel in de provincie Namen bedroeg het R-getal zondag nog 0,974, terwijl dat maandag naar 1,133 is gestegen.

In West-Vlaanderen ligt de mediane schatting van het reproductiegetal momenteel het hoogst op 1,598. De schattingen van het reproductiegetal per provincie zijn gebaseerd op het aantal nieuwe gevallen dat door laboratoriumtests worden gediagnosticeerd, verduidelijkt Sciensano.

De voorbije dagen zaten vele provincies al boven 1. Toch is het geleden van het weekend van 8 augustus dat die grens werd overschreden in alle provincies, zo blijkt uit het coronadashboard van de UHasselt en dat wordt bevestigd door Sciensano-epidemioloog Boudewijn Catry.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier