Het is geleden van het weekend van 8 augustus dat deze grens in alle provincies werd overschreden. Enkel in de provincie Namen bedroeg het R-getal zondag nog 0,974, terwijl dat maandag naar 1,133 is gestegen.

In West-Vlaanderen ligt de mediane schatting van het reproductiegetal momenteel het hoogst op 1,598. De schattingen van het reproductiegetal per provincie zijn gebaseerd op het aantal nieuwe gevallen dat door laboratoriumtests worden gediagnosticeerd, verduidelijkt Sciensano.

De voorbije dagen zaten vele provincies al boven 1. Toch is het geleden van het weekend van 8 augustus dat die grens werd overschreden in alle provincies, zo blijkt uit het coronadashboard van de UHasselt en dat wordt bevestigd door Sciensano-epidemioloog Boudewijn Catry.

Het is geleden van het weekend van 8 augustus dat deze grens in alle provincies werd overschreden. Enkel in de provincie Namen bedroeg het R-getal zondag nog 0,974, terwijl dat maandag naar 1,133 is gestegen.In West-Vlaanderen ligt de mediane schatting van het reproductiegetal momenteel het hoogst op 1,598. De schattingen van het reproductiegetal per provincie zijn gebaseerd op het aantal nieuwe gevallen dat door laboratoriumtests worden gediagnosticeerd, verduidelijkt Sciensano.De voorbije dagen zaten vele provincies al boven 1. Toch is het geleden van het weekend van 8 augustus dat die grens werd overschreden in alle provincies, zo blijkt uit het coronadashboard van de UHasselt en dat wordt bevestigd door Sciensano-epidemioloog Boudewijn Catry.