"Alle kinderen die op dinsdag 5 en woensdag 6 mei naar de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang in Westrozebeke trokken, moeten uit voorzorg tot 20 mei thuisblijven", legt Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) uit.

"Dat geldt ook voor de begeleiders die toen aan de slag waren. Daarmee volgen we als gemeentebestuur de aangepaste richtlijnen van de overheid voor contacten met een persoon met Covid-19. Deze nieuwe richtlijnen zijn van kracht sinds zaterdag 9 mei."

"We brachten de ouders van de kinderen in kwestie meteen op de hoogte van de besmetting", aldus nog de burgemeester. "De werking van de buitenschoolse opvang in Westrozebeke gaat gewoon verder. Alle voorzorgen worden genomen om een veilige opvang te garanderen. We beseffen als gemeentebestuur dat de maatregelen een zware dobber zijn voor de ouders, maar volgen enkel en alleen de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Onze begeleiders blijven attent voor symptomen en doen er alles aan om het virus buiten te houden."

"Alle kinderen die op dinsdag 5 en woensdag 6 mei naar de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang in Westrozebeke trokken, moeten uit voorzorg tot 20 mei thuisblijven", legt Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) uit. "Dat geldt ook voor de begeleiders die toen aan de slag waren. Daarmee volgen we als gemeentebestuur de aangepaste richtlijnen van de overheid voor contacten met een persoon met Covid-19. Deze nieuwe richtlijnen zijn van kracht sinds zaterdag 9 mei.""We brachten de ouders van de kinderen in kwestie meteen op de hoogte van de besmetting", aldus nog de burgemeester. "De werking van de buitenschoolse opvang in Westrozebeke gaat gewoon verder. Alle voorzorgen worden genomen om een veilige opvang te garanderen. We beseffen als gemeentebestuur dat de maatregelen een zware dobber zijn voor de ouders, maar volgen enkel en alleen de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Onze begeleiders blijven attent voor symptomen en doen er alles aan om het virus buiten te houden."