Coronabesmetting bij één op drie inwoners woonzorgcentrum Ter Linde

Schepen Dimitri Carpentier (Allen 8830).©STEFAAN BEEL STEFAAN BEEL
Schepen Dimitri Carpentier (Allen 8830).©STEFAAN BEEL STEFAAN BEEL
Redactie KW

Corona blijft nog steeds zwaar inhakken op woonzorgcentrum Ter Linde. Van de 119 bewoners waren er op maandag 36 besmet. De besmettingen komen voor op verschillende afdelingen. Twee bewoners liggen momenteel in het ziekenhuis. Ook acht personeelsleden zitten thuis met covid. Daarbovenop hebben er nog drie symptomen, zij werden getest maar wachten het resultaat af.

“Het zijn hoge cijfers die we niet mogen relativeren,” aldus Schepen Dimitri Carpentier (Allen 8830). “We kregen op 1 december een delegatie van Zorg en Gezondheid op bezoek. Die gaven ons nog wat extra tips. De hoge cijfers vallen deels te verklaren door de vele testen die we afnemen. Hoe meer er getest wordt, hoe meer gevallen er natuurlijk opduiken. Velen zijn bijvoorbeeld positief terwijl ze totaal geen symptomen hebben. Vandaag worden alle personeelsleden terug getest.”

Bij de coronatests wordt er ook gebruik gemaakt van sneltests. Deze zijn enkel voor personeel en bewoners. “We volgen de richtlijnen van de Vlaamse overheid om geen sneltests te gebruiken bij bezoekers,” aldus Carpentier. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.