Corona zet relatie van Megan al maanden op pauze: “Plezierreis mag, familiebezoek niet: leg dat eens uit”

Megan Roosens is al acht jaar samen met haar Tunesische vriend, maar zag hem niet meer sinds januari. © LC
Paul Bruneel

Megan Roosens (21) uit Westende en haar Tunesische partner Dali leven door de coronacrisis al bijna acht maanden gescheiden van elkaar. Megan leerde Dali kennen toen ze in 2012 met haar ouders op vakantie ging naar Tunesië en was ondanks haar jonge leeftijd meteen smoorverliefd.

Acht jaar later vormen ze nog steeds een paar en zijn nog steeds dolverliefd, alleen kunnen ze elkaar voorlopig enkel zien via skype en horen via de telefoon. “Het wordt echt wel lastig want wij verlangen zo naar elkaar”, zucht Megan.

Meteen verliefd

Het verhaal van Megan en Dali is een modern sprookje van een jong meisje dat verliefd wordt op de sportanimator/redder op het strand. “Het lot bracht ons eigenlijk samen, want ik wilde niet naar het strand die dag. We zijn uiteindelijk toch geweest en toen zag ik Dali”, begint Megan. “Ik was meteen verliefd. Bij hem was dat niet onmiddellijk zo, maar ik voelde wel dat hij me in bescherming nam. Zo mocht ik uitzonderlijk mee op de boot. Toen we vertrokken, kreeg ik zijn Facebookgegevens. Ik dacht eerst dat dit niet kon werken, zo ver van elkaar, maar het bleef duren. Ik sprak geen Engels, dus werd Google Translate mijn beste vriend. Het jaar erop trokken we weer naar Sousse op vakantie en het leek alsof Dali en ik elkaar al door en door kenden. We hebben toen zelfs de vakantie nog wat langer getrokken dan voorzien.”

Dali was nog nooit in België, maar Megan heeft in de acht jaar dat ze hem kent al verschillende keren de oversteek naar Tunesië gemaakt. “Ik ben onmiddellijk aanvaard door zijn familie en ik heb er ook een tijdje gewoond”, vertelt ze.

Net op het moment dat alle deuren leken open te gaan, kletsen ze weer keihard toe

“De laatste keer dat ik Dali zag, was begin januari. Het gevoel dat ik nu heb, is niet te beschrijven. Zijn visum is goedgekeurd en hij zou hier nu moeten zijn, maar corona heeft er anders over beslist. Ik werk op de luchthaven in het restaurant Belair en ik probeer zoveel mogelijk mijn zinnen te verzetten zodat ik niet te veel moet nadenken. We hebben al zoveel hindernissen moeten overwinnen in onze relatie. Net op het moment dat alle deuren leken open te gaan, kletsen ze weer keihard toe”, aldus Megan.

Tatoeage

Plezierreizen om een bruin kleurtje te krijgen worden toegestaan, maar familiebezoeken naar een veilig land als Tunesië mogen niet. Probeer dat maar eens te begrijpen. Weet je dat Tunesië een van de veiligste landen is, met een korte lockdown en heel weinig besmettingen? En ik weet ook wel dat er mensen zijn die bedenkingen hebben over onze relatie, maar ik kan alleen maar zeggen dat er overal goede mensen rondlopen. Dali is zo iemand. Dat heb ik in die acht jaar al meermaals ondervonden.”

Megan en Dali hebben dezelfde tatoeage als teken van hun verbondenheid en hopen elkaar zo vlug mogelijk op nieuw te kunnen zien. “We hebben ginder al een plechtigheid achter de rug, maar we zijn in België niet officieel getrouwd. We hadden een mooi feest gepland als hij naar hier zou kunnen komen, maar dat wordt nu ook uitgesteld natuurlijk. Ik ben er zeker van dat we na de coronacrisis een mooi leven tegemoet gaan samen”, besluit Megan die ook finaliste is in de verkiezing Miss West-Vlaanderen voor Miss België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier