Vrijdag richtte schepen van Wingene en Vlaams Parlementslid Brecht Warnez een Facebookplatform op onder de naam: ' Wingene en Zwevezele samen erdoor (corona'). De bedoeling was om elkaar te helpen waar nodig en alle burgers die hulp zochten of wilden helpen konden een berichtje plaatsen. De groep is succesvol en mensen helpen elkaar echt waar nodig. Het boodschappen doen en op kinderen passen komt ruim aan bod. Brecht kreeg diverse vragen van mensen die elkaar wilden helpen, maar ze wisten niet goed of ze verzekerd waren. "Het is belangrijk dat we vrijwilligers beschermen en ondersteunen", verduidelijkt Brecht Warnez. " Ik nam daarom contact op met ministers Crevits, Beke en Somers. Het heeft geleid tot een gratis vrijwilligersverzekering voor iedereen die een handje toesteekt tijdens de coronacrisis".

Tot nu toe konden enkel verenigingen een gratis vrijwilligersverzekering afsluiten bij het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk. Individuele burgers kunnen nu ook een verzekering aangaan en zich verzekeren voor lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand tijdens je vrijwilligerswerk. Ondertussen krijgt ook elke inwoner van Wingene een brief. Elke brief bevat een kaartje die de burger in de bus kan stoppen van een buur of een kwetsbare inwoner. Wie hulp zoekt, kan ook steeds de gemeentelijke coronalijn bellen op het nummer: 051 65 00 70. Op die manier zullen de vrijwilligersactie lokaal sterker groeien.

(NS)

Vrijdag richtte schepen van Wingene en Vlaams Parlementslid Brecht Warnez een Facebookplatform op onder de naam: ' Wingene en Zwevezele samen erdoor (corona'). De bedoeling was om elkaar te helpen waar nodig en alle burgers die hulp zochten of wilden helpen konden een berichtje plaatsen. De groep is succesvol en mensen helpen elkaar echt waar nodig. Het boodschappen doen en op kinderen passen komt ruim aan bod. Brecht kreeg diverse vragen van mensen die elkaar wilden helpen, maar ze wisten niet goed of ze verzekerd waren. "Het is belangrijk dat we vrijwilligers beschermen en ondersteunen", verduidelijkt Brecht Warnez. " Ik nam daarom contact op met ministers Crevits, Beke en Somers. Het heeft geleid tot een gratis vrijwilligersverzekering voor iedereen die een handje toesteekt tijdens de coronacrisis".Tot nu toe konden enkel verenigingen een gratis vrijwilligersverzekering afsluiten bij het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk. Individuele burgers kunnen nu ook een verzekering aangaan en zich verzekeren voor lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand tijdens je vrijwilligerswerk. Ondertussen krijgt ook elke inwoner van Wingene een brief. Elke brief bevat een kaartje die de burger in de bus kan stoppen van een buur of een kwetsbare inwoner. Wie hulp zoekt, kan ook steeds de gemeentelijke coronalijn bellen op het nummer: 051 65 00 70. Op die manier zullen de vrijwilligersactie lokaal sterker groeien.(NS)