Corona velt ook Torhouts dancefestival Land of Love

Johan Sabbe

Minstens tot eind augustus geen massa-evenementen als gevolg van het coronavirus en dus geen Land of Love in Torhout. De vierde editie van het dancefestival stond weliswaar pas op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus geprogrammeerd, maar dat is nog net binnen de zomervakantie.

Het is dus van de hemel naar de hel voor Frederick Muys, Frederik Desmet, Emma Couvreur en Kelly Vanhaerens van de organiserende vzw Festivents. Het thema van hun festival zou The Gates of Heaven worden, maar de hemeldeuren blijven gesloten.

Regeling voor gekochte toegangstickets volgt

Woensdag in de vooravond besliste de Nationale Veiligheidsraad over het lot van alle grote evenementen, inclusief de zomerfestivals: ze mogen niet doorgaan. Te gevaarlijk in de nasleep van de coronacrisis.

“Dat is uiteraard erg jammer”, aldus Frederick Muys. “Maar sowieso zijn veiligheid en volksgezondheid ook voor ons absolute prioriteiten. Dus hebben we begrip voor de beslissing van de Veiligheidsraad. We zullen er ons uiteraard naar schikken. We willen nu zo snel mogelijk een regeling uitwerken voor de vele mensen die al een ticket gekocht hebben. De kopers hoeven dus niet te vrezen dat ze hun geld zomaar kwijt zullen zijn. Dit is trouwens niet enkel een domper voor ons en onze bezoekers, maar evenzeer voor onze leveranciers. Ook zij blijven met lege handen achter.”

Het organiserende kwartet van Land of Love had de afgelasting min of meer voelen aankomen. Bands voor megafestivals zoals Rock Werchter hadden namelijk al laten weten dat ze niet zouden optreden. Zo had headliner Pearl Jam recent voor Werchter afgezegd.

Tweedaags festival verschuift naar eind augustus 2021

Land of Love mocht vorig jaar op de weide aan de Steenveldstraat in Torhout 7.500 toeschouwers verwelkomen, het plafond dat vooraf was vastgelegd. Uitverkocht dus! Net dit jaar, voor de vierde editie, zou het festival uit twee festivaldagen bestaan, waarvan de eerste weliswaar geen volwaardige. Voor het eerst werd daardoor ook de mogelijkheid geboden om van een camping gebruik te maken met een capaciteit van een duizendtal mensen. Op vrijdagavond 28 augustus was er een preparty voor maximum 2.500 bezoekers voorzien en ‘s anderendaags het eigenlijke festival voor 7.500 liefhebbers van dj-sets in een uniek kader.

“We geven uiteraard niet op”, blijft Frederick ondanks alles hoopvol klinken. “We zetten vanaf nu met evenveel passie door voor een topeditie eind augustus 2021. Dan zullen de Gates of Heaven wél opengaan!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.