Corona-uitbraak treft Rhizo Lifestyleschool

Nancy Dedeurwaerder.© (Foto LO)
Nancy Dedeurwaerder.© (Foto LO)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

In de Rhizo Sport- en Lifestyleschool zijn 40 besmettingen vastgesteld. Ruim 349 leerlingen zijn in quarantaine. “Het is erg”, aldus algemeen directeur Nancy Dedeurwaerder.

“Vorige week hadden we al door dat er iets niet juist was. We hebben niet getwijfeld en enkele klassen preventief in quarantaine gehouden. Ook andere klassen enkel dagen daarna. De quarantaine is gedeeltelijk thuis met afstandsonderwijs. En in de school. Het hangt af van het risicocontact. We hadden snel door dat er linken waren tussen de klassen”, aldus algemeen directeur Nancy Dedeurwaerder.

“Er is nu voortdurend overleg met CLB, het centrum voor leerlingenbegeleiding, en met medische experten. We volgen hun procedures en beslissingen op om alles vlotjes te laten verlopen en alles in goede banen te houden. Op 3 juni komt de mobiele testbus langs om alle leerlingen van Sport en Lifestyle nog eens preventief te testen. We hopen natuurlijk de situatie verder onder controle te krijgen.”

Bij de school aan de Deken Camerlyncklaan gelden al maandenlang vijf afspraken rond corona en die worden goed toegepast: afstand respecteren, altijd en overal handhygiëne, een mondmasker dragen, zorgen voor je mentale veerkracht en oog hebben voor symptomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier