Zwembad Oostende dicht tot en met dinsdag na corona-uitbraak bij personeel

© Stad Oostende
© Stad Oostende
Redactie KW

Na een corona-uitbraak onder het personeel van het stedelijk zwembad van Oostende is beslist om het zwembad tot en met dinsdag 9 februari te sluiten.

Na een aantal besmettingen bij het zwembadpersoneel, werd dinsdag al beslist om het volledige personeel te testen. Uit de uitslagen die woensdag binnenkwamen, bleek dat vooral bij het poetspersoneel verschillende nieuwe besmettingen zijn.

“Voornamelijk onder het poetspersoneel werden enkele besmettingen vastgesteld. Eerst één, dan twee, dan nog één… Die mensen gingen in quarantaine”, zegt schepen van Sport Bart Plasschaert (CD&V). “Het comité voor preventie en bescherming op het werk besliste om iedereen te laten testen. Alle testresultaten zijn nu binnen. Er zijn tien besmettingen op 33 personeelsleden.”

“Elk risico uitsluiten”

Na spoedoverleg met medische specialisten werd besloten om het zwembad met onmiddellijke ingang te sluiten en dit tot en met dinsdag. Alle personeelsleden moeten in quarantaine. Het zwembad wordt de volgende dagen goed verlucht en volledig ontsmet, om elk risico uit te sluiten.

“Alle personeelsleden moeten in quarantaine en diegenen die negatief getest werden, krijgen vandaag al opnieuw een sneltest”, stelt het stadsbestuur. “Dinsdag volgt dan een nieuwe PCR-test. De covid-coaches worden ingezet om alle personeelsleden goed te begeleiden en alle voorzorgsmaatregelen nog eens heel duidelijk te communiceren.”

“Snel weer openen”

“Hoewel er tot nu toe algemeen vanuit gegaan wordt dat zwemmen weinig of geen risico vormt, zal het zwembad voor de zekerheid volledig ontsmet en verlucht worden. Aangezien zwemmen momenteel een van de weinige sport- en ontspanningsmogelijkheden vormt, stelt de stad alles in het werk om zo snel mogelijk weer zwemmers te kunnen verwelkomen. Het is de bedoeling om het zwembad op woensdag 10 februari opnieuw te openen voor het publiek, zodat er ook in de krokusvakantie opnieuw zal kunnen gezwommen worden.”

Oppositiepartij SP.A-Stadsmakers vroeg het stadsbestuur donderdagmorgen om snel duidelijkheid te scheppen over de situatie in het zwembad. “Donderdag werd bekend dat het stadsbestuur al twee weken op de hoogte is dat er besmettingen zijn in het zwembad, onder het personeel. Ondertussen zijn al één op de twee personeelsleden besmet of besmet geweest en weet de Oostendse bevolking van niets”, aldus de partij. SP.A-Stadsmakers wou snel duidelijkheid en transparantie en die is er nu.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier