Corona-uitbraak in woon-zorgcentrum De Stek in Sijsele

De stad Damme tekent vandaag een opmerkelijke stijging op in de coronastatistieken, met liefst 14 nieuwe besmettingen. De oorzaak ligt vooral bij een corona-uitbraak in woon-zorgcentrum De Stek waar 11 van de 70 bewoners besmet zijn.

Dat het coronavirus nog verre van verslagen is, ondervinden ze ook in Damme aan de lijve. Daar staan maar liefst 14 nieuwe besmettingen met covid-19 in de statistieken, zo vernemen we bij het Damse stadsbestuur. Naar de oorzaak was het niet al te lang zoeken. De meeste besmettingen zijn namelijk toe te wijzen aan een uitbraak van het virus in het OCMW-woon-zorgcentrum De Stek in deelgemeente Sijsele. Daar zijn maar liefst 11 van de 70 bewoners besmet met het coronavirus. Daarnaast zijn ook twaalf personeelsleden van De Stek besmet.

Hoe het virus het woon-zorgcentrum is binnen gekomen, is vooralsnog niet duidelijk. Zoals gebruikelijk in woon-zorgcentra waar zich besmettingen voordoen, werd een zogenaamde cohortafdeling opgestart waarbij de besmette bewoners dus strikt gescheiden zijn van de niet besmette bewoners. Besmette personeelsleden die geen symptomen vertonen mogen, als ze dat willen, verder werken in de cohortafdeling; dus bij de besmette bewoners. Al hebben ze uiteraard ook de mogelijkheid om thuis te blijven.

Aangepaste bezoekersregeling

Volgende week worden alle bewoners en personeelsleden opnieuw getest. Er zou dan ook een aangepaste bezoekersregeling komen. “Dit wijst andermaal op de druk op de zorgsector. Covid-19 blijft rondgaan onder de bevolking. Daarom blijven de basis hygiëneregels zoals afstand houden, handen wassen en een mondmasker dragen op drukke plaatsen – zo belangrijk”, zegt Dams schepen en OCMW-voorzitter Filip Babylon (CD&V+). “We wensen alle zieken, zoals de bewoners als de medewerkers, een spoedig herstel toe en rekenen op iedereen om het virus klein te krijgen zodat we onze vrijheid herwinnen.” (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.