Corona-uitbraak in Rhizo Lifestyle- en Sportschool onder controle

© BELGA/THIERRY ROGE
© BELGA/THIERRY ROGE
Redactie KW

De verplichte quarantainemaatregelen in Rhizo Lifestyle- en Sportschool en in Kortrijk hebben hun vruchten afgeleverd. Bij een nieuwe testing bleken maar vier leerlingen positief.

Nadat er vorige week 40 besmettingen werden vastgesteld, werden de betrokken klassen onmiddellijk in quarantaine geplaatst. Om zeker te zijn dat de aanwezige leerlingen en personeelsleden op school geen risico liepen, testte een mobiele equipe van UZ Gent hen allemaal donderdagmorgen.

Examenperiode

Er werden in totaal 369 testen afgenomen. “Het resultaat is geruststellend: slechts vier leerlingen waren positief, waarvan één wijst op een vroegere besmetting. Alle personeelsleden testten negatief”, aldus Nancy Dedeurwaerder, algemeen directeur scholengroep Rhizo.

De verplichte quarantaine door de school heeft zijn doel dus niet gemist. “Dat is ook positief voor de nakende examenperiode die normaal zal verlopen”, vervolgt Nancy Dedeurwaerder. De school bracht alle ouders op de hoogte.

Contactonderzoek

De vier leerlingen zijn in quarantaine en het contactonderzoek is bezig. Tien leerlingen die een laagrisicocontact hadden, zijn ook preventief in quarantaine. De leerlingen die vorige week in quarantaine gingen, zijn ondertussen weer op school.

Ook volgende week keren heel wat leerlingen terug naar school. De school blijft uiteraard alle afspraken en maatregelen opvolgen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten