Corona-uitbraak in gevangenis Ieper: 13 gedetineerden besmet

©KURT DESPLENTER BELGA
©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

In de gevangenis van Ieper hebben 13 gedetineerden op een sectie van 58 positief getest op Covid-19. De gevangenis nam de nodige maatregelen om een verdere besmetting te voorkomen.

In de gevangenis van Ieper testen eerder deze week twee gedineerden positief op Covid-19. Hoe de twee gevangen de besmetting te pakken kregen, is volgens de directie een raadsel.

Al een tijdje wordt iedereen die de gevangenis binnenkomt getest en de twee mannen zaten al een tijdje in de cel. Naar aanleiding van de besmettingen werden alle 58 gedetineerden op de afdeling getest en uit de resultaten daarvan blijkt dat 13 mensen besmet zijn.

“Die personen zijn ondertussen in quarantaine geplaatst”, zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het gevangeniswezen. “Ze hebben geen enkel contact meer met de andere gevangen, ze slapen apart en ze douchen apart.”

Via contactonderzoek werd iedereen die een hoog risicocontact had met de gevangen gecontacteerd. “Alle nodige maatregelen zijn genomen om een verdere besmetting te voorkomen”, aldus nog Van De Vijver.

(CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.