Corona treft leider van Chiro Stine Heule

Het is niet geweten hoe de besmetting gebeurde. © CHH
Redactie KW

Een leider van Chiro Stine is positief getest op corona. Uit voorzorg besloten een aantal leden van de leiding preventief in quarantaine te gaan. “We zijn altijd voorzichtig en weten niet hoe dit virus ons heeft getroffen”, vertelt hoofdleidster Febe Taghon.

De kans bestaat, maar is klein dat de leiders, die straks bij verschillende afdelingen staan, onderling met elkaar in contact kwamen”, zegt Febe. “We nemen als Chiro geen enkel risico. De veiligheid van onze leden en leiding staat voorop.” De Heulse Chiroleiding legt de lat hoog om de werking coronaveilig te laten verlopen.

Ondertussen is de contactopsporing volop bezig. Degenen die in contact kwamen met de jongen die positief bleek, zijn getest. Tot nu zijn ze allen negatief, maar nog niet alle resultaten van de testen zijn bekend.

Wegens de coronabesmetting gaat de geplande startdag van nu zondag niet door. “We vinden het jammer dat we deze beslissing moeten nemen, maar hopen dat we volgende week zondag op een veilige manier het nieuwe werkjaar kunnen starten”, vertelt de hoofdleidster. Volgende week vrijdag evalueert de leiding de ontwikkelingen.

(CHH)

Voor vragen en info kan je terecht bij de leidingsploeg, website www.chirostine.be en de Facebookpagina

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.