Corona: nu ook alle buitenspeeltuinen dicht

In Duitsland zijn de buitenspeeltuinen al afgesloten. © Getty Images
Philippe Verhaest

Niet langer alleen de binnenspeeltuinen moeten de deuren sluiten, ook alle búitenspeeltuinen zijn vanaf nu niet langer toegankelijk. Dat meldt de federale overheid op haar officiële website.

De website maakte na de afkondiging van de maatregelen tegen het coronavirus aanvankelijk enkel gewag van binnenspeeltuinen die gesloten moesten worden, maar dat is ondertussen aangepast. Die beslissing geldt eveneens tot en met vrijdag 3 april. De maatregel was eigenlijk al sinds afgelopen weekend van kracht, maar glipte door de mazen van het net.

Openbare domeinen als parken en pleinen blijven voorlopig wel nog toegankelijk, maar bezoekers krijgen wel de vraag om voldoende afstand van elkaar te houden. En dus de aanwezige buitenspeeltuinen links te laten liggen.

Dit wordt ook bevestigd door West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé (CD&V): “Via de houten en metalen speeltoestellen kunnen bacteriën doorgegeven worden en daar komen kinderen en volwassenen logischerwijs ook dichter bij elkaar te staan. Die continu reinigen is onbegonnen werk. Je mag dus nog naar het park of bos gaan wandelen, maar laat de speeltoestellen voor wat ze zijn. In principe moeten die ook afgezet worden, maar daarvoor reken ik op de goodwill van de lokale overheden.”

Ook kleinere speeltuinen in bijvoorbeeld wijken val onder die maatregel. “Niet leuk, dat besef ik, maar dit moet gewoon. Ik blijf er op hameren: als je niet naar buiten moeten, blijf in je huis. En volg alstublieft de maatregelen van onze federale regering op!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten