Corona: nieuwe data voor uitgestelde evenementen in Torhout

Comedy@Sivi met Kamagurka, hier ludiek gepresenteerd door enkele leerlingen van het Sint-Vincentiusinstituut, wordt verplaatst naar vrijdagavond 29 mei. © JS
Johan Sabbe

De meeste evenementen voor de komende weken zijn als gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus afgelast. Sommige organisatoren hebben echter al een nieuwe datum voor hun activiteiten vastgelegd. Hieronder vindt u een overzicht van die tijdstippen voor Torhout. Van zodra we ‘verse’ informatie krijgen, geven we een update.

Comedy@Sivi met Kamagurka uitgesteld tot 29 mei

Om hun buitenlandse stages te financieren, organiseren de leerlingen van 7 Logistics, Logistiek Duaal en de keuzemodule Logistiek van het Technisch Instituut Sint-Vincentius voor de negende keer Comedy@Sivi. Dit keer met Kamagurka op de affiche. De voorziene show van vrijdagavond 20 maart wordt als gevolg van de coronacrisis verplaatst naar vrijdag 29 mei om 20 uur in de feestzaal van de Scholengroep Sint-Rembert. Alle al aangekochte tickets blijven geldig. Wie nog kaarten wil kopen (12 euro) kan dat aan het Sivi-onthaal of via www.ticketwinkel.be. Kamagurka geniet vooral bekendheid als cartoonist, maar is ook theater- en televisiemaker en allround kunstenaar.

Onthaalmoment Middenschool Sint-Rembert nu op 15 mei

De onthaalnamiddag van 14 maart voor de toekomstige eerstejaarsleerlingen van de Torhoutse Middenschool Sint-Rembert – samen met hun ouders – werd geannuleerd. Normaal gezien zal de namiddag vervangen worden door een onthaalmoment op vrijdagavond 15 mei. Twee dagen later, op zondag 17 mei van 13.30 tot 17.30 uur, heeft de opendeur van de volledige Torhoutse campus van de Scholengroep Sint-Rembert plaats. Voor de middenschool is er ook een extra inschrijvingsmoment voorzien op woensdagnamiddag 29 april van 13.30 tot 19 uur.

Lentefeest Kiwanis wordt verplaatst naar 6 juni

Het Lentefeest van Kiwanis Torhout-Houtland dat gepland was voor zaterdag 28 maart wordt overgeheveld naar zaterdag 6 juni. Alle al gereserveerde plaatsen worden overgeboekt naar de nieuwe datum. Het feest – met receptie en uitgebreid warm buffet – heeft op het Domein De Vossenberg in Hooglede plaats.

Toneelkring Sint-Rembert verschuift komedie naar het najaar

Op 9, 14, 15 en 16 mei zou toneelkring Sint-Rembert in het cultuurcentrum de Brouckere de komedie ‘Le Bourgeois Gentilhomme’ van Molière opvoeren. In het kader van de coronacrisis worden de voorstellingen verplaatst naar november. De precieze data worden zo snel mogelijk meegedeeld. De regie is in handen van Tom Goossens.

Euroschlagerparade verplaatst naar 28 november

Concertevents heeft de geannuleerde Euroschlagerparade van zaterdag 14 maart verplaatst naar zaterdag 28 november op dezelfde locatie: zaal De Mast in Torhout. De aangekochte tickets blijven geldig. Ook de zeven artiesten blijven gelijk, met name Christoff, Vader Abraham, Laura Lynn, Jettie Pallettie, Swoop, Yves Segers en Luc Steeno.

Concert St.Patrick’s Day naar 2021 verplaatst

Het concert St.Patrick’s Day, dat op zaterdag 14 maart vanaf 19 uur in zaal Club de B zou plaatshebben, werd geannuleerd. Het Ishtar-duo Vangheluwe-Vromans zou optreden, net als de folkrockband Et Encore. De avond zou afgerond worden door dj Bertrand, alias gemeenteraadslid Bertrand Vander Donckt. Het organiserende Jong Groen Torhout vraagt om de aangekochte tickets bij te houden, want het evenement wordt met een jaar verplaatst naar zaterdag 20 maart 2021. De groep Et Encore en dj Bertrand hebben al bevestigd. Helaas moet het duo Vangheluwe-Vromans voor 2021 afhaken, maar er wordt een vervangende act gezocht.

NaGeBa Festifair in Groenhove met een jaar uitgesteld

Op zondag 29 maart zou in het Dienstencentrum Groenhove voor de vijfde keer de holistische gezondheidsbeurs NaGeBa plaatshebben. Voor het eerst ging de beurs gepaard met een heus festival met live muziek, dans, yoga, gongconcerten, zang, enzovoort. Vandaar de nieuwe, overkoepelende naam NaGeBa Festifair. Het organiserende Torhoutse koppel Andy Vanbeveren en Veerle Catteeu van het relaxatiecentrum Boventoon in de Landstraat moet echter het festival opschorten. Het wordt met een jaar uitgesteld tot zondag 28 maart 2021. De tickets blijven geldig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier