Corona hindert werken in Beselare

De werken in de Beselarestraat liggen stil. Wanneer de werken hernomen worden, is gezien de coronacrisis, nog niet geweten. © ZB
Redactie KW

Maandag zijn er werken gestart in het centrum van Beselare. De eerste fase zou op 23 maart afgerond zijn, maar door de coronacrisis lopen de werkzaamheden vertraging op. “Sinds gisteren liggen de werken stil. Wanneer de werken opnieuw starten, weten we niet.”

In een eerste fase van de werkzaamheden worden de fietssuggesstiestroken heraangelegd en in een tweede fase worden herstellingswerken uitgevoerd aan het wegdek in de Beselarestraat.

Maandag werd gestart met het weghalen van de bovenlaag in het centrum. De eerste fase zou normaal afgewerkt zijn op 23 maart en de tweede fase op 3 april. Maar de coronacrisis zorgt ook hier voor vertraging.

“Normaal ging men de eerste laag asfaltlaag al gieten in het centrum maar sinds gisteren liggen de werken stil omdat de fabrieken die de asfalt aanmaken de productie hebben stilgelegd. Het gieten is dus uitgesteld”, aldus burgemeester Dirk Sioen. “Alles ligt dus stil. Wanneer de werken zullen hervat worden weten we niet. Het is echt een geval van overmacht.” (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier