Er verblijven in totaal 464 bewoners in de vijf openbare woonzorgcentra in Kortrijk en deelgemeenten. Daarvan zijn er op dit moment zeker vier besmet met Covid-19, bij zeven andere wordt een besmetting vermoed. In afwachting van hun testresultaten werden die mensen geïsoleerd in hun kamers. "Tot nu toe betreuren we twee overlijdens ten gevolge van Covid-19: zondag een 81-jarige bewoner die reeds long- en hartpatiënt was en gisteren een 99-jarige bewoner die reeds sterk verzwakt was vóór de besmetting", aldus het OCMW.

Van de 432 personeelsleden zitten er vier thuis met een bevestigde besmetting en twee met een vermoedelijke besmetting. "We volgen de situatie op de voet en doen al het nodige om de crisis onder controle te houden. Elke bewoner of personeelslid met symptomen wordt vanaf nu getest. Bewoners die positief testen, worden ondergebracht in een speciale cohortafdeling in woonzorgcentrum Sint-Jozef en personeelsleden met een vermoedelijke of vastgestelde besmetting blijven thuis"

In de private woonzorgcentra in Kortrijk stierven (voor zover bekend) ook al twee bewoners. Beide in woonzorgcentrum De Korenbloem in de Sint-Janswijk.

Er verblijven in totaal 464 bewoners in de vijf openbare woonzorgcentra in Kortrijk en deelgemeenten. Daarvan zijn er op dit moment zeker vier besmet met Covid-19, bij zeven andere wordt een besmetting vermoed. In afwachting van hun testresultaten werden die mensen geïsoleerd in hun kamers. "Tot nu toe betreuren we twee overlijdens ten gevolge van Covid-19: zondag een 81-jarige bewoner die reeds long- en hartpatiënt was en gisteren een 99-jarige bewoner die reeds sterk verzwakt was vóór de besmetting", aldus het OCMW. Van de 432 personeelsleden zitten er vier thuis met een bevestigde besmetting en twee met een vermoedelijke besmetting. "We volgen de situatie op de voet en doen al het nodige om de crisis onder controle te houden. Elke bewoner of personeelslid met symptomen wordt vanaf nu getest. Bewoners die positief testen, worden ondergebracht in een speciale cohortafdeling in woonzorgcentrum Sint-Jozef en personeelsleden met een vermoedelijke of vastgestelde besmetting blijven thuis"In de private woonzorgcentra in Kortrijk stierven (voor zover bekend) ook al twee bewoners. Beide in woonzorgcentrum De Korenbloem in de Sint-Janswijk.