Jaarlijks trekt een bedevaart vanuit de kerk van Ardooie naar de Lourdesgrot in de Gapaardstraat. De grot is er opgericht in 1925 door Marie Eulalie Van Cocqelaere uit dankbaarheid voor het behouden doormaken van de oorlog.

Coronaproof Mariaverering

Het initiatief van de pastorale eenheid Sint Germanus was dit jaar voorzien op 4 oktober. Door de coronacrisis werd de bedevaart afgelast. Volgens parochie-assistente Marina Deseyne wordt de bedevaart vervangen door een Mariaverering in de kerk op diezelfde zondagnamiddag om 14.00 uur. In de kerk zijn de vereiste veiligheidsmaatregelen getroffen om de dienst coronaproof bij te wonen. (JM)

Jaarlijks trekt een bedevaart vanuit de kerk van Ardooie naar de Lourdesgrot in de Gapaardstraat. De grot is er opgericht in 1925 door Marie Eulalie Van Cocqelaere uit dankbaarheid voor het behouden doormaken van de oorlog.Het initiatief van de pastorale eenheid Sint Germanus was dit jaar voorzien op 4 oktober. Door de coronacrisis werd de bedevaart afgelast. Volgens parochie-assistente Marina Deseyne wordt de bedevaart vervangen door een Mariaverering in de kerk op diezelfde zondagnamiddag om 14.00 uur. In de kerk zijn de vereiste veiligheidsmaatregelen getroffen om de dienst coronaproof bij te wonen. (JM)