Applausdag Fietsersbond geannuleerd

Ook de applausdag van Fietsersbond Tielt van 20 maart geannuleerd. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

Ook positief nieuws: personeel Sint-Jozefsinstituut maakt mondmaskers

Het Tieltse Sint-Jozefsinstituut wil in deze moeilijke tijden toch ook eens goed nieuws brengen. Het Sint-Andriesziekenhuis zit bijna door de voorraad mondmaskers heen en heeft de school ter hulp geroepen. Momenteel worden er prototypes van maskers gemaakt en komende maandag 16 maart zal doorlopend een groepje personeelsleden aan de lopende band nieuwe mondmaskers maken voor het ziekenhuis. "Op die manier hopen we een steentje bij te kunnen dragen."

Geen carnaval dit weekend

De Orde van de Drie Sleutels laat weten dat het carnavalsweekend van 13, 14 en 15 maart is geannuleerd.

Zwerfvuilactie opgeschort

De zwerfvuilactie tijdens het weekend van 14 en 15 maart is opgeschort.

Viering 100-jarig bestaan Landelijke Gilde Kanegem en 90-jarig bestaan KVLV/Ferm uitgesteld

De feestelijke receptie voor het 100-jarig bestaan van de Landelijke Gilde Kanegem en het 90-jarig bestaan KVLV/Ferm die normaal op zaterdag 14 maart zou plaatsvinden in de parochiezaal van Kanegem wordt verschoven naar een nog later te bepalen datum.

12 Urenloop tegen kanker uitgesteld

Op zaterdag 14 maart stond normaal de 12 Urenloop tegen Kanker van AV Molenland geprogrammeerd, maar die kan dus niet doorgaan.

Geen muzieknamiddagen voor personen met dementie

Rekening houdend met de richtlijnen van de overheid inzake het coronavirus en uit zorg voor de kwetsbare doelgroep die uitgenodigd is, heeft Familiezorg West-Vlaanderen besloten de Muzieknamiddag van Foton voor personen met dementie volgende week woensdag 18 maart niet te laten doorgaan.

Maandelijks treden lokale muzikanten vrijwillig een uurtje op voor personen met dementie en hun familie. De muzieknamiddagen kaderen in een totaalproject van kosteloze thuiszorgondersteuning voor personen met dementie in Tielt en Ruiselede, een samenwerking tussen de Thuisbegeleidingsdienst Dementie Foton van Familiezorg West-Vlaanderen vzw, Zorg Tielt en OCMW Ruiselede. Deze maand stonden volgende optredens gepland, maar die worden dus afgelast: Elsi Spanoghe met leerlingen zang van de Tieltse academie voor muziek en woord, samen met het jeugdkoor Banzaï en Wouter Vande Ginste aan de piano.

Alle activiteiten van het Gildhof in Tielt worden geannuleerd en dat tot en met 3 april. Het centrum blijft wel bereikbaar.

Ook de applausdag van Fietsersbond Tielt van 20 maart geannuleerd. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.Het Tieltse Sint-Jozefsinstituut wil in deze moeilijke tijden toch ook eens goed nieuws brengen. Het Sint-Andriesziekenhuis zit bijna door de voorraad mondmaskers heen en heeft de school ter hulp geroepen. Momenteel worden er prototypes van maskers gemaakt en komende maandag 16 maart zal doorlopend een groepje personeelsleden aan de lopende band nieuwe mondmaskers maken voor het ziekenhuis. "Op die manier hopen we een steentje bij te kunnen dragen."De Orde van de Drie Sleutels laat weten dat het carnavalsweekend van 13, 14 en 15 maart is geannuleerd. De zwerfvuilactie tijdens het weekend van 14 en 15 maart is opgeschort. De feestelijke receptie voor het 100-jarig bestaan van de Landelijke Gilde Kanegem en het 90-jarig bestaan KVLV/Ferm die normaal op zaterdag 14 maart zou plaatsvinden in de parochiezaal van Kanegem wordt verschoven naar een nog later te bepalen datum.Op zaterdag 14 maart stond normaal de 12 Urenloop tegen Kanker van AV Molenland geprogrammeerd, maar die kan dus niet doorgaan. Rekening houdend met de richtlijnen van de overheid inzake het coronavirus en uit zorg voor de kwetsbare doelgroep die uitgenodigd is, heeft Familiezorg West-Vlaanderen besloten de Muzieknamiddag van Foton voor personen met dementie volgende week woensdag 18 maart niet te laten doorgaan. Maandelijks treden lokale muzikanten vrijwillig een uurtje op voor personen met dementie en hun familie. De muzieknamiddagen kaderen in een totaalproject van kosteloze thuiszorgondersteuning voor personen met dementie in Tielt en Ruiselede, een samenwerking tussen de Thuisbegeleidingsdienst Dementie Foton van Familiezorg West-Vlaanderen vzw, Zorg Tielt en OCMW Ruiselede. Deze maand stonden volgende optredens gepland, maar die worden dus afgelast: Elsi Spanoghe met leerlingen zang van de Tieltse academie voor muziek en woord, samen met het jeugdkoor Banzaï en Wouter Vande Ginste aan de piano.Alle activiteiten van het Gildhof in Tielt worden geannuleerd en dat tot en met 3 april. Het centrum blijft wel bereikbaar.