Corona: dit zijn de gevolgen voor Poperinge

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Poperinge voelt de gevolgen van de strijd tegen het coronavirus.

Poperings carnavalsweekend dan toch volledig afgelast

Het Poperingse carnavalsweekend van volgende week werd donderdagavond officieel afgelast. Woensdag werd al gecommuniceerd dat de 25ste editie van de Kindercarnavalsstoet niet mocht doorgaan. Ook de verkiezing Prinses Carnaval van komende zaterdag werd afgelast.

Het moest een spetterend carnavalsweekend worden, maar het wordt er één in mineur. Vrijdagmorgen werd vanuit het Poperingse stadsbestuur bekend gemaakt dat het carnavalsweekend, van 20 tot en met 22 maart, niet meer mocht plaatsvinden. “Na het aflassen van de Kindercarnavalsstoet hadden we even hoop toen we te horen kregen dat de Keikoppencarnavalstoet wel mocht doorgaan. Toch hebben we er wel serieus rekening mee gehouden dat het kon voorvallen dat het uiteindelijk toch zou afgelast worden. Terecht blijkbaar”, zegt Lieven Ryckbosch van het organiserende Keikoppencarnaval. “De federale overheid heeft de beslissing genomen en wij moeten die respecteren. We begrijpen de beslissing. Het is een panieksituatie. Hier kunnen we echt niets aan doen, maar uiteraard vinden we het ontzettend jammer.”

Prins Ditn zien zijn carnavalsweekend als de kersverse Prins Carnaval in het water vallen. “We hebben ervoor gekozen om volgend jaar geen Prins Carnavalsverkiezing te organiseren. Ditn en zijn hofmaarschalk Pedro krijgen hun carnavalsjaar in 2021, daar heeft hij recht op”, zegt Lieven. (LBR)

Prinses Verkiezing

Ook de verkiezing Prinses Carnaval mag op zaterdag 14 maart niet meer doorgaan. De Orde van de Feestneuzen waren dolenthousiast, nu ze dit jaar voor het eerst in acht jaar weer twee kandidaten hadden voor de titel Prinses Carnaval in Poperinge. Griet ‘Grietje’ Defever en Babs Verbrugghe zouden hun kans wagen om de titel in de wacht te slepen. “Het is ontzettend jammer. Onze kandidaten hebben echt naar dit moment toegeleefd en wij ook. Het is met pijn in het hart, maar het kan niet anders”, zegt Evelyne Devos van de Orde van de Feestneuzen.

Het organiserende Keikoppencarnaval en de Orde van de Feestneuzen steekt de hoofden samen om na te denken over een alternatief carnavalsweekend. “Er wordt gekeken om een alternatief carnavalsweekend te organiseren. De nieuwe Prinses Carnavals verkiezing wordt dan ook in dat weekend georganiseerd”, klinkt het bij Lieven. “De exacte datum en invulling van het nieuwe weekend wordt later bekend gemaakt, maar we zorgen ervoor dat het een leuk weekend wordt.” (LBR)

Prinses Carnavalsverkiezing gaat niet door

De Prinses Carnavalsverkiezing van komende zaterdag in OC De Croone in Proven gaat niet door. Dat maakte voorzitster Evelyne Devos bekend.

De Orde van de Feestneuzen waren dolenthousiast, nu ze dit jaar voor het eerst in acht jaar weer twee kandidaten hadden voor de titel Prinses Carnaval in Poperinge. “Het is dan ook met spijt in het hart dat we besloten hebben om de verkiezing niet te laten doorgaan. De nieuwe en strengere maatregelen zijn er en wij nemen onze verantwoordelijkheid. We hopen dat mensen hiervoor begrip hebben”, zegt Evelyne Devos van de Orde van de Feestneuzen.

Griet ‘Grietje’ Defever en Babs Verbrugghe zouden zaterdagavond hun kans wagen om de titel in de wacht te slepen. “Het is ontzettend jammer. Onze kandidaten hebben echt naar dit moment toegeleefd en wij ook. De kaartenverkoop stopt wel zoals voorzien op 14 maart om 16 uur. We kijken of er mogelijkheid is om onze verkiezing op een later tijdstip te laten doorgaan.” (LBR)

Restaurant ‘t Hommelhof gaat viraal

WATOU – Net als alle restaurants, sluit ‘t Hommelhof op het Watouplein vanaf middernacht. “Maar, geen nood!”, zegt chef Stefaan Couttenye. “Met een volle koelkast en onbesmette goesting hebben we alles in huis om van een noodgedwongen quarantaine een gastronomisch troostmoment te maken. Even het menu bekijken op de website, bestellen en afhalen. Zo simpel kan het zijn.” Wie het nog exclusiever wil, haalt gewoon de chef in huis. Een degelijk fornuis, een werkende oven en voldoende tafels en stoelen, meer heb je niet nodig.

Alle vragen en bestellingen via ‘t Hommelhof 057/38 80 24 of door een email te sturen naar info@hommelhof.be (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier