Corona: dit zijn de gevolgen voor Oostkamp

© (Foto PH)
Redactie KW

Ook Oostkamp wordt getroffen door de maatregelen die genomen worden om het coronavirus in te dijken.

Toneelkring Ware Vreugd annuleert alle voorstellingen

35 repetities lang heeft de cast van Ware Vreugd toegeleefd naar ‘De Vrek’ die normaal gezien vrijdag 13 maart in première zou gaan. Helaas heeft voorzitter Franky Deschepper en zijn toneelbestuur de knoop moeten doorhakken. “In de lijn van alle afgelastingen die er nu al overal zijn in de sport- en cultuurwereld, is het normaal dat wij ook met pijn in het hart, de zes geplande voorstellingen aflasten. Vrijdag de dertiende heeft zijn naam als ongeluksdag alweer waargemaakt. Ik hoop dat de mensen begrip hebben voor deze beslissing. Iedereen die reeds kaarten heeft aangekocht houden we natuurlijk op de hoogte over hoe het nu verder moet.” (PH)

Hamsteren blijft duren, ondanks sussende woorden van leveranciers

Corona: dit zijn de gevolgen voor Oostkamp
© (Foto PH)

Supermarkten blijven open en leveranciers blijven uit hun grote voorraad leveren, maar kunnen dat blijkbaar niet vlug genoeg doen om aan de hamsterwoede van de klanten te voldoen. In de vooravond kon je aan de lege diepvriesbakken en koelkasten van de Lidl van Oostkamp en veel andere warenhuizen zien dat de klanten zeker nog niet gerustgesteld zijn. (PH)

Corona: dit zijn de gevolgen voor Oostkamp
© (Foto PH)

Gemeentelijke dienstverlening

De gemeente Oostkamp neemt maatregelen rond het coronavirus. Het betreft voornamelijk het annuleren van de vrijetijdsactiviteiten om te helpen voorkomen dat het virus zich nog sneller verspreidt. Vandaag wordt in samenwerking met de gemeentelijke diensten de communicatie naar de betrokkenen verder verspreid. Er is beslist om alle niet-noodzakelijke gemeentelijke activiteiten te annuleren vanaf zaterdag 14 maart tot en met vrijdag 3 april. Dit is in praktijk alles wat door gemeente en OCMW wordt georganiseerd: theatervoorstellingen, jeugdboekenweek, ontvangst nieuwe inwoners, infovergaderingen, adviesraden,…Ook andere activiteiten in de gemeentelijke accommodatie zullen tijdelijk niet toegelaten worden in de culturele centra Nieuwvliet, Zuidleie en De Wara. Er worden uiteraard geen kosten aangerekend aan de organisatoren. Organisatoren moeten er rekening mee houden dat die maatregelen kunnen verlengd worden. De Valkaart, Ridefort en de bibliotheken sluiten vanaf zaterdag 14 maart voor de hele periode. De gemeentelijke diensten zullen de betrokken organisatoren inlichten. Door het corona Virus wordt ook de 38ste editie van het zwemfestijn 1001meter van zondag 15 maart afgelast. Ook de bewonersvergadering in verband met het bouwproject De Wastine van zaterdag 21 maart wordt geannuleerd en verschoven worden naar een latere datum.

Tot nader order blijven de loketten in OostCampus en de recyclageparken open volgens de gewone openingsuren. Oostkamp vraagt aan de inwoners uitdrukkelijk om hun bezoek aan de gemeentelijke diensten zo veel mogelijk te beperken. Vragen over je dossier kan je uiteraard altijd telefonisch of via email stellen en maak maximaal gebruik van het e-loket. De buitenschoolse kinderopvang blijft open om de kinderen voor en na schooltijd op te vangen. Opvang door grootouders wordt sterk afgeraden. De reeds genomen maatregelen zoals de sluiting van de lokale dienstencentra en het bezoekverbod voor woonzorgcentra Ter Luchte en Sint-Jozef blijven gelden. De federale overheid heeft ook maatregelen genomen rond restaurants, cafés en winkels. Cafés en restaurants worden gesloten met uitzondering van thuisbezorging en drive-in. Hotels blijven open, behalve hun eventuele restaurant. De winkels blijven de hele week open, maar niet in het weekend. Voedingszaken en apotheken blijven gewoon open, ook in het weekend. Niettemin wordt aanbevolen dat zij de hygiënemaatregelen versterken op basis van de reeds geformuleerde aanbevelingen. (GST)

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer functioneert normaal, maar er wordt gevraagd om zich te beperken tot noodzakelijke verplaatsingen. Met glijdende werkuren is het mogelijk het openbaar vervoer niet te overbelasten. De gemeente blijft de situatie en instructies van de hogere overheid op de voet volgen. Bovenstaande maatregelen zijn er om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te onderdrukken. Paniek is absoluut niet nodig, maar blijf in elk geval de algemene richtlijnen opvolgen, zoals voldoende handhygiëne, plekken vermijden met veel mensen, het respecteren van voldoende sociale afstand, blijf thuis als je ziek bent. Kortom: gebruik je gezond verstand! (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier