Christof Thorrez van SurprICE trakteert

Christof Thorrez van het bedrijf SurprICE trakteert dit weekend alle bewoners van WZC Sint-Medard Wijtschate op een ijsje. Ook de 200 bewoners van de woonzorgcentra De Groene Verte in Merkem en Cassiers in Houthulst worden getrakteerd. Hij hoopt dat andere ondernemers zijn voorbeeld volgen. SurprICE heeft vestigingen op de Rodeberg (Heuvelland) en Houthulst.

Voor zondag 15 maart werkt Christof Thorrez samen met Mosselman Bart aan een mosselenfrietdag met roomijs als dessert.

De maatijd wordt aangeboden aan 25? voor 2kg verse mosselen en 2 liter vanille roomijs. De bestelling is af te halen vanaf 10.00 uur in ofwel Houthulst ofwel Heuvelland of wordt gratis thuisgeleverd met eigen koeltransport in de regio Houthulst/Langemark/Heuvelland/Ieper/Poperinge op zondagvoormiddag.

Bestellen kan via +32 474 69 63 02.

Geen applausdag

Er komt nu vrijdag 20 maart geen applausdag aan de vrije basisscholen van Heuvelland. De Werkgroep Fiets wou die dag de fietsende leerlingen trakteren op een applaus en hun fiets voorzien van een fietsplaatje. Er wordt uitgekeken naar een nieuwe datum.

Op de eerste dag van de lente organiseren de Fietsersbond en de GRACQ, de Brussels-Waalse tegenhanger, steevast de applausdag. Hierbij wordt met zoveel mogelijk teams over heel België applaus gegeven voor mensen die zich tijdens de ochtendspits met de fiets verplaatsen. De Werkroep Fiets van Heuvelland sloot zich dit jaar aan bij de actie.

Dranouter Centrum annuleert alle activiteiten en evenementen t.e.m. 3 april

Dranouter Centrum annuleert alle activiteiten en evenementen t.e.m. 3 april en volgen hiermee het regeringsbesluit in het kader van preventie van het Covid-19-virus. Ook het optreden van Sarah Jane Scouten op 10 april 2020 wordt afgelast. De concerten vanaf 11 april gaan gewoon door en tickets voor deze concerten blijven natuurlijk geldig. Alle geboekte tickets voor de geannuleerde concerten worden terugbetaald. Het geld wordt binnenkort automatisch op de rekening teruggestort. De concertgangers hoeven zelf niets te doen. De terugbetaling kan echter even duren. Het team van Dranouter Centrum zet alles op alles om duidelijkheid te scheppen over het concertprogramma. "In overleg met de artiesten proberen we eerst en vooral om de concerten te verplaatsten naar een andere datum. Updates volgen zo snel mogelijk via onze website en Facebookpagina." Eetcafé 't Folk sluit t.e.m. 3 april 2020

Tentoonstelling Café Pax niet te bezichtigen

Door de maatregelen genomen door de federale regering ter bestrijding van het coronavirus is de thematische tentoonstelling Café Pax rond de wederopbouw in Kemmel na de Eerste Wereldoorlog tot nader order niet te bezichtigen. De opening was voorzien op 13 maart. De tentoonstelling loopt nog tot 11 november zodat geïnteresseerden zeker nog terecht kunnen in het Bezoekerscentrum om de tentoonstelling te bekijken. Café Pax is een verwijzing naar één van de vier hotels die na de oorlogsjaren werden gebouwd in Kemmel. "Het hotel was gelegen op de locatie waar nu Paul Louwagie zijn bedrijf heeft. Daar in de Reningelststraat ben ik als kind nog langs geweest om er te spelen. In het hotel kwamen ook heel wat groepen langs en startte zo het oorlogstoerisme," aldus schepen van toerisme Jean-Pierre Geelhand

De Bralle gaat aan huis leveren

De Bralle in Dranouter moet net als alle andere Heuvellandse horecazaken sluiten door de dreiging van het coronavirus. Uitbaatster Salima laat zich echter niet zomaar uit het lood slaan. "Een West-Vlaming steekt zijn kop niet in het zand, wij zijn creatief! Als onze klanten niet naar de Bralle mogen komen dan bezorgen we onze klanten onze menu's aan huis. Wij maken een afhaal-thuisleverkaart en zullen deze via onder meer sociale media publiceren met de nodige afspraken."

WZC Sint-Medard lanceert nieuwe Facebookpagina

Om zoveel mogelijk contact te houden met de buitenwereld heeft WZC Sint-Medard Wijtschate een nieuwe Facebookpagina gelanceerd. Via de sociale media wil het woon- en zorgcentrum iedereen informeren over alle geldende richtlijnen, maar ook om "buiten" en "binnen" wat dichter bij elkaar te brengen.

Bibliotheek rekent geen boetes aan

De bibliotheek van Heuvelland is vanaf vandaag tot en met 31 maart gesloten. Wie toch dringend leesvoer nodig heeft of gereserveerde zaken wil ophalen kan contact opnemen met de bibliotheek: 057 45 04 56. Vanaf 13 maart tot en met 31 maart worden verdere boetes geannuleerd.

Bezoekerscentrum en commandobunker gesloten

Ook het bezoekerscentrum en de commandobunker zijn gesloten tot 3 april. De Duitse oorlogssite uit wereldoorlog 1 Bayernwald is nog open voor wie al tickets heeft. Toerisme Heuvelland blijft bereikbaar via mail naar toerisme@heuvelland.be alsook telefonisch op 057 450 455. In het weekend is de dienst evenwel niet telefonisch bereikbaar.

CD&V Heuvelland wil mensen in nood helpen

CD&V Heuvelland heeft op haar facebookpagina een bericht geplaatst waarmee ze aankondigen dat iedereen die daar nood heeft te zullen helpen. CD&V Heuvelland denkt daarbij aan senioren en hulpbehoevende mensen. Wie hulp nodig heeft om boodschappen te doen of om naar de apotheek te gaan kan contact opnemen met CD&V Heuvelland op 0495 45 80 93. (MD)

Onthulling kunstwerk uitgesteld

© (Foto MD)

Er is geen verbod om dit weekend en ook op andere dagen een ontspannende wandel-of fietstocht te maken in Heuvelland vooral nu het weer beter wordt. Wel wordt de geplande fietstocht voorafgaand aan het onthullen van een nieuw kunstwerk aan de rotonde in Kemmel uitgesteld. Dit was gepland op zaterdag 21 maart. Het kunstwerk aan de Polka in Kemmel bestaat uit drie reuze speelgoedrenners. De gemeente kocht deze aan uit de collectie van De Ontsnapping. De beelden blijven voorlopig ook nog ingepakt. (MD)

Acties voor senioren tijdens de coronacrisis

De hele coronacrisis is een grote uitdaging, zeker voor senioren. "Doordat ze een kwetsbare doelgroep zijn, is het aangeraden zo weinig mogelijk contact te hebben met anderen. Maar anderzijds is net voor die doelgroep het sociaal contact natuurlijk enorm belangrijk," zegt burgemeester Marc Lewyllie. "In het WZC Sint-Medard in Wijtschate doen we er alles aan om de bewoners niet helemaal af te snijden van de buitenwereld tijdens het bezoekverbod. Zo kochten we vandaag een aantal tablets aan om het contact via skype met de bewoners te kunnen opstarten. Er werd een aparte facebookpagina opgestart van het WZC om op die manier goed te kunnen communiceren met familie van de bewoners." Verder wordt er voorzien in extra animatie om het gemis aan bezoek wat te compenseren. Ook de poetsdienst van de gemeente springt in om het wzc extra te poetsen." Alle activiteiten als het dorpsrestaurant, misvieringen, ontmoetingsdagen 80+ werden geschrapt. (MD)

Borelle 2020 geannuleerd

© (Foto GF)

Ook Borelle 2020 in Dranouter wordt wegens de coronadreiging geannuleerd. Er komt geen wandeling op een andere datum voorzien. De borellekoeken worden wel te koop aangeboden. Het was voor het eerst dit jaar dat de koeken werden gebakken door bakker Martin uit Dikkebus. Een zak met koeken kost 6?. Per zak zit er één patakon in. De koeken kunnen zaterdag 21 maart afgehaald worden via het afhaalpunt op het Planciusplein te Dranouter tussen 13u00 en 15u00! Bestellen kan via de facebookpagina van Borelle. (MD)

In Heuvelland zijn ondertussen alle evenementen uitgesteld. Zo ook de voorstelling van het toeristisch seizoen dat gepland was nu maandag 16 maart in de Rentakker in De Klijte.

Christof Thorrez van het bedrijf SurprICE trakteert dit weekend alle bewoners van WZC Sint-Medard Wijtschate op een ijsje. Ook de 200 bewoners van de woonzorgcentra De Groene Verte in Merkem en Cassiers in Houthulst worden getrakteerd. Hij hoopt dat andere ondernemers zijn voorbeeld volgen. SurprICE heeft vestigingen op de Rodeberg (Heuvelland) en Houthulst.Voor zondag 15 maart werkt Christof Thorrez samen met Mosselman Bart aan een mosselenfrietdag met roomijs als dessert.De maatijd wordt aangeboden aan 25? voor 2kg verse mosselen en 2 liter vanille roomijs. De bestelling is af te halen vanaf 10.00 uur in ofwel Houthulst ofwel Heuvelland of wordt gratis thuisgeleverd met eigen koeltransport in de regio Houthulst/Langemark/Heuvelland/Ieper/Poperinge op zondagvoormiddag.Bestellen kan via +32 474 69 63 02.Geen applausdagEr komt nu vrijdag 20 maart geen applausdag aan de vrije basisscholen van Heuvelland. De Werkgroep Fiets wou die dag de fietsende leerlingen trakteren op een applaus en hun fiets voorzien van een fietsplaatje. Er wordt uitgekeken naar een nieuwe datum.Op de eerste dag van de lente organiseren de Fietsersbond en de GRACQ, de Brussels-Waalse tegenhanger, steevast de applausdag. Hierbij wordt met zoveel mogelijk teams over heel België applaus gegeven voor mensen die zich tijdens de ochtendspits met de fiets verplaatsen. De Werkroep Fiets van Heuvelland sloot zich dit jaar aan bij de actie. Dranouter Centrum annuleert alle activiteiten en evenementen t.e.m. 3 april Dranouter Centrum annuleert alle activiteiten en evenementen t.e.m. 3 april en volgen hiermee het regeringsbesluit in het kader van preventie van het Covid-19-virus. Ook het optreden van Sarah Jane Scouten op 10 april 2020 wordt afgelast. De concerten vanaf 11 april gaan gewoon door en tickets voor deze concerten blijven natuurlijk geldig. Alle geboekte tickets voor de geannuleerde concerten worden terugbetaald. Het geld wordt binnenkort automatisch op de rekening teruggestort. De concertgangers hoeven zelf niets te doen. De terugbetaling kan echter even duren. Het team van Dranouter Centrum zet alles op alles om duidelijkheid te scheppen over het concertprogramma. "In overleg met de artiesten proberen we eerst en vooral om de concerten te verplaatsten naar een andere datum. Updates volgen zo snel mogelijk via onze website en Facebookpagina." Eetcafé 't Folk sluit t.e.m. 3 april 2020Door de maatregelen genomen door de federale regering ter bestrijding van het coronavirus is de thematische tentoonstelling Café Pax rond de wederopbouw in Kemmel na de Eerste Wereldoorlog tot nader order niet te bezichtigen. De opening was voorzien op 13 maart. De tentoonstelling loopt nog tot 11 november zodat geïnteresseerden zeker nog terecht kunnen in het Bezoekerscentrum om de tentoonstelling te bekijken. Café Pax is een verwijzing naar één van de vier hotels die na de oorlogsjaren werden gebouwd in Kemmel. "Het hotel was gelegen op de locatie waar nu Paul Louwagie zijn bedrijf heeft. Daar in de Reningelststraat ben ik als kind nog langs geweest om er te spelen. In het hotel kwamen ook heel wat groepen langs en startte zo het oorlogstoerisme," aldus schepen van toerisme Jean-Pierre GeelhandDe Bralle in Dranouter moet net als alle andere Heuvellandse horecazaken sluiten door de dreiging van het coronavirus. Uitbaatster Salima laat zich echter niet zomaar uit het lood slaan. "Een West-Vlaming steekt zijn kop niet in het zand, wij zijn creatief! Als onze klanten niet naar de Bralle mogen komen dan bezorgen we onze klanten onze menu's aan huis. Wij maken een afhaal-thuisleverkaart en zullen deze via onder meer sociale media publiceren met de nodige afspraken."Om zoveel mogelijk contact te houden met de buitenwereld heeft WZC Sint-Medard Wijtschate een nieuwe Facebookpagina gelanceerd. Via de sociale media wil het woon- en zorgcentrum iedereen informeren over alle geldende richtlijnen, maar ook om "buiten" en "binnen" wat dichter bij elkaar te brengen.De bibliotheek van Heuvelland is vanaf vandaag tot en met 31 maart gesloten. Wie toch dringend leesvoer nodig heeft of gereserveerde zaken wil ophalen kan contact opnemen met de bibliotheek: 057 45 04 56. Vanaf 13 maart tot en met 31 maart worden verdere boetes geannuleerd.Ook het bezoekerscentrum en de commandobunker zijn gesloten tot 3 april. De Duitse oorlogssite uit wereldoorlog 1 Bayernwald is nog open voor wie al tickets heeft. Toerisme Heuvelland blijft bereikbaar via mail naar toerisme@heuvelland.be alsook telefonisch op 057 450 455. In het weekend is de dienst evenwel niet telefonisch bereikbaar.CD&V Heuvelland heeft op haar facebookpagina een bericht geplaatst waarmee ze aankondigen dat iedereen die daar nood heeft te zullen helpen. CD&V Heuvelland denkt daarbij aan senioren en hulpbehoevende mensen. Wie hulp nodig heeft om boodschappen te doen of om naar de apotheek te gaan kan contact opnemen met CD&V Heuvelland op 0495 45 80 93. (MD)Er is geen verbod om dit weekend en ook op andere dagen een ontspannende wandel-of fietstocht te maken in Heuvelland vooral nu het weer beter wordt. Wel wordt de geplande fietstocht voorafgaand aan het onthullen van een nieuw kunstwerk aan de rotonde in Kemmel uitgesteld. Dit was gepland op zaterdag 21 maart. Het kunstwerk aan de Polka in Kemmel bestaat uit drie reuze speelgoedrenners. De gemeente kocht deze aan uit de collectie van De Ontsnapping. De beelden blijven voorlopig ook nog ingepakt. (MD)De hele coronacrisis is een grote uitdaging, zeker voor senioren. "Doordat ze een kwetsbare doelgroep zijn, is het aangeraden zo weinig mogelijk contact te hebben met anderen. Maar anderzijds is net voor die doelgroep het sociaal contact natuurlijk enorm belangrijk," zegt burgemeester Marc Lewyllie. "In het WZC Sint-Medard in Wijtschate doen we er alles aan om de bewoners niet helemaal af te snijden van de buitenwereld tijdens het bezoekverbod. Zo kochten we vandaag een aantal tablets aan om het contact via skype met de bewoners te kunnen opstarten. Er werd een aparte facebookpagina opgestart van het WZC om op die manier goed te kunnen communiceren met familie van de bewoners." Verder wordt er voorzien in extra animatie om het gemis aan bezoek wat te compenseren. Ook de poetsdienst van de gemeente springt in om het wzc extra te poetsen." Alle activiteiten als het dorpsrestaurant, misvieringen, ontmoetingsdagen 80+ werden geschrapt. (MD)Ook Borelle 2020 in Dranouter wordt wegens de coronadreiging geannuleerd. Er komt geen wandeling op een andere datum voorzien. De borellekoeken worden wel te koop aangeboden. Het was voor het eerst dit jaar dat de koeken werden gebakken door bakker Martin uit Dikkebus. Een zak met koeken kost 6?. Per zak zit er één patakon in. De koeken kunnen zaterdag 21 maart afgehaald worden via het afhaalpunt op het Planciusplein te Dranouter tussen 13u00 en 15u00! Bestellen kan via de facebookpagina van Borelle. (MD)In Heuvelland zijn ondertussen alle evenementen uitgesteld. Zo ook de voorstelling van het toeristisch seizoen dat gepland was nu maandag 16 maart in de Rentakker in De Klijte.