https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Corona: dit is de situatie in Izegem

Geen Megafuif dit jaar voor KSA Izegem. © foto Facebook KSA Izegem
Lode Blomme

Haast alle evenementen en activiteiten worden afgelast als gevolg van het coronavirus. Hieronder vindt u een overzicht van de situatie in Izegem. We zorgen geregeld voor een update.

Toch zaterdagmarkt

“Goed nieuws! Na overleg met onze provinciegouverneur is er definitief duidelijkheid: de zaterdagmarkt gaat door, wel enkel verkoop van voeding toegelaten”, meldt burgemeester Bert Maertens op Facebook.

Sanitair Krekel Zuid niet toegankelijk, Finse piste en atletiekpiste blijven voorlopig open

De sportdienst van stad Izegem stuurde volgend bericht naar alle verenigingen die gebruik maken van de stedelijke sportaccommodaties. Volgende maatregelen werden genomen tot en met 3 april: alle sportactiviteiten en -evenementen worden afgelast. De volledige stedelijke sportaccommodaties zijn gesloten. Alle trainingen en wedstrijden zijn dus geannuleerd. Ook persoonlijke en 1 op 1 sessies in de stedelijke sportaccommodaties kunnen niet doorgaan.

Voor de vrije sporters houdt dit in dat het sanitair op Krekel Zuid niet toegankelijk zal zijn tot en met 3 april. De Finse piste en atletiekpiste blijven voorlopig wel vrij toegankelijk.

De sportdienst blijft telefonisch bereikbaar tijdens de normale openingsuren: 051 30 33 22.

‘t Schroefke Kachtem blijft niet bij de pakken zitten

Hoe moeilijk de situatie voor iedereen ook is, niet in het minst voor horeca-uitbaters, sommigen blijven niet bij de pakken zitten, zoals Yannick Deplae van ‘t Schroefke in Kachtem. Daar zijn vanaf nu ook thuisbestellingen mogelijk. Bestellen kan de dag op voorhand voor 12 uur en de maaltijden worden aan huis gebracht. De menukaart kan op aanvraag doorgemaild worden.

De Leest gesloten, bib vanaf zaterdag dicht

Na de nationale veiligheidsraad van gisteren, kondigt stad Izegem specifieke maatregelen aan: geen zaterdagmarkt, De Leest gesloten, vanaf morgen ook de bib. Lees hier de volledige lijst.

Nog een feestje op de Markt vanavond ?

De Facebookgroep Invade Markt Izegem: They Can’t Stop Us All roept op om vanavond naar de Izegemse Markt te gaan om de lokale horeca-uitbaters een laatste keer te steunen. “In deze tijden van crisis, zijn wij de Izegemse burgers, genoodzaakt om de horeca-uitbaters te steunen. Daarom gaan we met zijn allen de markt invaden. Tot dan”, klinkt het.

Vanavond pintjes aan 1 euro in cultuurcafé De Leest

Uitbater Francis Leman van het cultuurcafé in De Leest, dat net als De Leest zelf ook dicht gaat, doet vanavond nog een laatste actie: tot vanavond middernacht kan je er pintjes aan 1 euro drinken en Tongerlo Blond en Super 8 Flandrien aan 2 euro.

Geen Filou Classic en Pekkersrun

De eerste Filou Classic zou normaal zondag 22 maart vanuit het Bierkasteel in Emelgem starten, maar de organisatoren (Pasar Kachtem, De Wandelende Pekkers en de Emelgemse Wielervriendenclub, met de ondersteuning van Brouwerij Van Honsebrouck) kijken ook al uit naar volgend jaar. Dat lees je hier.

Ook de eerste Pekkersrun van FLAC Izegem, die normaal komende zou gelopen worden, kan niet doorgaan. Over een afstand van 5 en 10 mijl en een familieloop over ongeveer 4,5 km zou zondag normaal door de straten van Izegem gelopen worden. De Pekkersrun was bedoeld ten voordele van MUCO.

Geen Scampiweekend van HBCI

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, volgt ook Handbalclub Izegem de richtlijnen van de handbalfederatie en de overheid. HBCI ziet zich daarom genoodzaakt om het jaarlijkse Scampiweekend dat normaal dit weekend zou plaatsvinden, af te gelasten.

Kaarten die per overschrijving betaald werden, zullen automatisch terugbetaald worden. Wie cash betaalde, zal zijn/haar geld terugkrijgen via de persoon aan wie betaald werd. Er zijn ook geen trainingen meer noch competitiewedstrijden voor al de teams van HBCI en dit van 13 maart tenminste tot en met 31 maart.

Megafuif KSA Izegem en KLJ-fuif afgelast

Weekends, eetfestijnen, fuiven én alle gewone wekelijkse activiteiten van jeugdbewegingen moeten geannuleerd of uitgesteld worden. Voor KSA Izegem betekent dit geen Megafuif dit jaar. “We kregen van onze koepel het advies om alle activiteiten te stoppen of te verplaatsen naar een latere datum”, klinkt het bij KSA Izegem. “We zijn genoodzaakt om onze zaterdagactiviteiten en onze geplande Megafuif dit weekend af te gelasten. Dit wil zeggen dat er voorlopig geen activiteiten zullen plaatsvinden tot en met 31 maart 2020. We zoek nu uit wat we moeten doen met de al gemaakte kosten en wat met de verkochte tickets.”

Ook de Regionale Fuif van KLJ West-Vlaanderen van zaterdag 28 maart in zaal Iso kan niet doorgaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.