Alle activiteiten en evenementen, van welke aard dan ook, georganiseerd in de gemeentelijke accommodaties worden afgelast tot en met 31 maart. Concreet gaat het om: OC De Kouter Bekegem, sport- en cultuurcentrum De Klokkenput Eernegem (binnen en buiten), sportcentrum Ichtegem (binnen en buiten), CC De Ster Ichtegem en de gemeentelijke basisscholen (verhuur zalen buiten de schooluren).

Daarnaast is er ook een verbod op de organisatie van volgende activiteiten tot en met 31 maart:

- alle sportlessen(reeksen) en alle sportevenementen zowel binnen als buiten op gemeentelijk of privaat terrein.

- alle activiteiten van de jeugdbewegingen.

- het houden van reguliere erediensten. Uitvaardiensten en andere gelegenheidsdiensten in intieme kring zijn wel toegelaten.

- alle activiteiten georganiseerd door socio-culturele verenigingen.

- Het lokaal dienstencentrum De Ster sluit vanaf 12 maart tot en met 13 april. Dit geldt zowel voor het middagrestaurant als alle activiteiten georganiseerd door het lokaal dienstencentrum.

- De bibliotheken sluiten tijdelijk de deuren vanaf 12 maart. In de bib komen verschillende leeftijdsgroepen samen, boeken en touchscreentoestellen kunnen mogelijks ziektekiemen bevatten. Er stond van 23 maart tot 3 april (Ichtegem) en 4 april (Eernegem) al een sluiting van de bibliotheken op de planning. Dit om een nieuw bibliotheeksysteem te integreren. Er werd dus beslist om de beide bibliotheken iets vroeger te sluiten. Ook alle activiteiten die door de bibliotheek georganiseerd worden binnen deze periode worden uitgesteld naar een latere datum.

Tijdens de sluitingsperiode kan je je ontleende materialen terugbrengen via de inleverbus. Er worden momenteel geen boetes aangerekend. Alle uitgeleende materialen worden automatisch verlengd tot 25 april. Je kan de bibmedewerkers elke weekdag telefonisch bereiken van 8.30 tot 12 uur via 051 58 37 34 mocht je vragen hebben.

- De uitstappen van de speelpleinwerking tijdens de paasvakantie (zwemmen Bellewaerde en bezoek Hangtime trampolinepark) worden geannuleerd.

- De infovergadering van donderdag 19 maart naar aanleiding van de wegenwerken in de Aartrijkestraat wordt uitgesteld. De betrokken inwoners worden gecontacteerd.

- De kijkdagen van de gemeentelijke basisscholen De Bever Ichtegem (vrijdag 27 maart) en 't Mozaiëk Eernegem (zondag 29 maart) worden uitgesteld naar een latere datum. Geïnteresseerde ouders kunnen hun kinderen wel inschrijven, neem hiervoor contact op met onze directies (051 58 85 10 Ichtegem en 059 29 92 98 Eernegem).

- De Buitenspeeldag van 22 april wordt preventief uitgesteld naar een latere datum.

- Consultaties bij Kind & Gezin blijven doorgaan.

Wie vragen heeft omtrent deze maatregelen of het coronavirus kan terecht op het nummer 059 34 11 23 van 8.30 tot 16 uur.

Alle activiteiten en evenementen, van welke aard dan ook, georganiseerd in de gemeentelijke accommodaties worden afgelast tot en met 31 maart. Concreet gaat het om: OC De Kouter Bekegem, sport- en cultuurcentrum De Klokkenput Eernegem (binnen en buiten), sportcentrum Ichtegem (binnen en buiten), CC De Ster Ichtegem en de gemeentelijke basisscholen (verhuur zalen buiten de schooluren).Daarnaast is er ook een verbod op de organisatie van volgende activiteiten tot en met 31 maart:- alle sportlessen(reeksen) en alle sportevenementen zowel binnen als buiten op gemeentelijk of privaat terrein.- alle activiteiten van de jeugdbewegingen.- het houden van reguliere erediensten. Uitvaardiensten en andere gelegenheidsdiensten in intieme kring zijn wel toegelaten.- alle activiteiten georganiseerd door socio-culturele verenigingen.- Het lokaal dienstencentrum De Ster sluit vanaf 12 maart tot en met 13 april. Dit geldt zowel voor het middagrestaurant als alle activiteiten georganiseerd door het lokaal dienstencentrum.- De bibliotheken sluiten tijdelijk de deuren vanaf 12 maart. In de bib komen verschillende leeftijdsgroepen samen, boeken en touchscreentoestellen kunnen mogelijks ziektekiemen bevatten. Er stond van 23 maart tot 3 april (Ichtegem) en 4 april (Eernegem) al een sluiting van de bibliotheken op de planning. Dit om een nieuw bibliotheeksysteem te integreren. Er werd dus beslist om de beide bibliotheken iets vroeger te sluiten. Ook alle activiteiten die door de bibliotheek georganiseerd worden binnen deze periode worden uitgesteld naar een latere datum.Tijdens de sluitingsperiode kan je je ontleende materialen terugbrengen via de inleverbus. Er worden momenteel geen boetes aangerekend. Alle uitgeleende materialen worden automatisch verlengd tot 25 april. Je kan de bibmedewerkers elke weekdag telefonisch bereiken van 8.30 tot 12 uur via 051 58 37 34 mocht je vragen hebben. - De uitstappen van de speelpleinwerking tijdens de paasvakantie (zwemmen Bellewaerde en bezoek Hangtime trampolinepark) worden geannuleerd.- De infovergadering van donderdag 19 maart naar aanleiding van de wegenwerken in de Aartrijkestraat wordt uitgesteld. De betrokken inwoners worden gecontacteerd.- De kijkdagen van de gemeentelijke basisscholen De Bever Ichtegem (vrijdag 27 maart) en 't Mozaiëk Eernegem (zondag 29 maart) worden uitgesteld naar een latere datum. Geïnteresseerde ouders kunnen hun kinderen wel inschrijven, neem hiervoor contact op met onze directies (051 58 85 10 Ichtegem en 059 29 92 98 Eernegem).- De Buitenspeeldag van 22 april wordt preventief uitgesteld naar een latere datum.- Consultaties bij Kind & Gezin blijven doorgaan.Wie vragen heeft omtrent deze maatregelen of het coronavirus kan terecht op het nummer 059 34 11 23 van 8.30 tot 16 uur.