Fuif Godelievecollege geschrapt

"Met ons bestuur nemen we enkele specifieke maatregelen voor de grote evenementen in onze stad", zegt burgemeester Gauthier Defreyne (OPen VLD). "De evenementen waarbij meer dan 1.000 personen indoor samenkomen worden niet toegelaten, maar aanvullend moeten de organisatoren aantonen dat er minder dan 1.000 mensen (publiek, artiesten, medewerkers ...). aanwezig zijn. Dit alles moet geteld worden door een professionele security en zal door de politie gecontroleerd worden."

De directie van het Godelievecollege besliste ondertussen in overleg met het stadsbestuur de jaarlijkse schoolfuif van zaterdag 14 maart in het vrijetijdscentrum Zomerloos af te schaffen.

"Op vraag van het agentschap Zorg & Gezondheid sluit het dienstcentrum De Zonnewijzer vanaf donderdag 12 maart. Het dienstencentrum organiseert veelal activiteiten voor mobiele ouderenn al dan niet met een beginnende zorgbehoefte. Het risico op besmetting met het coronavirus is dan ook reëel", stelt schepen van Sociale Zaken Michel Vincke (SP.A).

"Alle activiteiten in het dienstencentrum worden voorlopig tot 13 april geannuleerd. Ook de cafetaria gaat dicht. Hierdoor zal een vijftigtal personen, die er dagelijks hun maaltijd gebruiken, tijdens de sluitingsperiode niet kunnen eten. Alle gebruikers zullen hierover geïnformeerd worden en het dienstencentrum zal voor een passende oplossing zorgen, zodat de ouderen tijdens deze periode dagelijks over een degelijke warme maaltijd kunnen beschikken", vult centrumleider Geert Loncke aan.

Het onthaal van het dienstencentrum blijft tijdens de kantooruren gedurende de sluitingsperiode bereikbaar. Wie vragen heeft rond zorg of thuiszorg kan telefonisch of via mail contact opnemen met het onthaal op nummer 059 27 06 60 of via zonnewijzer@gistel.be. (MVS)

"Met ons bestuur nemen we enkele specifieke maatregelen voor de grote evenementen in onze stad", zegt burgemeester Gauthier Defreyne (OPen VLD). "De evenementen waarbij meer dan 1.000 personen indoor samenkomen worden niet toegelaten, maar aanvullend moeten de organisatoren aantonen dat er minder dan 1.000 mensen (publiek, artiesten, medewerkers ...). aanwezig zijn. Dit alles moet geteld worden door een professionele security en zal door de politie gecontroleerd worden."De directie van het Godelievecollege besliste ondertussen in overleg met het stadsbestuur de jaarlijkse schoolfuif van zaterdag 14 maart in het vrijetijdscentrum Zomerloos af te schaffen. "Op vraag van het agentschap Zorg & Gezondheid sluit het dienstcentrum De Zonnewijzer vanaf donderdag 12 maart. Het dienstencentrum organiseert veelal activiteiten voor mobiele ouderenn al dan niet met een beginnende zorgbehoefte. Het risico op besmetting met het coronavirus is dan ook reëel", stelt schepen van Sociale Zaken Michel Vincke (SP.A). "Alle activiteiten in het dienstencentrum worden voorlopig tot 13 april geannuleerd. Ook de cafetaria gaat dicht. Hierdoor zal een vijftigtal personen, die er dagelijks hun maaltijd gebruiken, tijdens de sluitingsperiode niet kunnen eten. Alle gebruikers zullen hierover geïnformeerd worden en het dienstencentrum zal voor een passende oplossing zorgen, zodat de ouderen tijdens deze periode dagelijks over een degelijke warme maaltijd kunnen beschikken", vult centrumleider Geert Loncke aan.Het onthaal van het dienstencentrum blijft tijdens de kantooruren gedurende de sluitingsperiode bereikbaar. Wie vragen heeft rond zorg of thuiszorg kan telefonisch of via mail contact opnemen met het onthaal op nummer 059 27 06 60 of via zonnewijzer@gistel.be. (MVS)