Corona blijft de politiek beheersen in Lendelede

Coronamaatregelen in Lendelede: ontbreken van terrassen en speciale toegangsmaatregelen op speelplein- en sportaccommodatie. (foto FM) © Frank Meurisse
Redactie KW

De coronacrisis blijft de lokale politiek beroeren. Tijdens de gemeenteraad somde burgemeester Carine Dewaele (CD&V) een heleboel maatregelen op die de gemeente gedurende de crisis al nam.

“Er komt ook een corona-relancewerkgroep”, zei de burgemeester. Op vraag van de N-VA wie deel zal uitmaken van die relancewerkgroep zei de burgemeester: “De mensen uit de huidige coronawerkgroep, aangevuld met mensen uit de sociaaleconomische sectoren, experten, een delegatie van het schepencollege, van het Autonoom Gemeentebedrijf, variabele leden… Die werkgroep komt een eerste keer samen op 18 juni.”

Volgens de N-VA verwachten de burgers concrete maatregelen van het bestuur. “Maar voorlopig beweegt er niets. Zo zal het dus nog lang wachten zijn op concrete maatregelen en nog langer op het uitrollen ervan”, zei Marnic Vandenbroucke.

“Het gemeentebestuur nam al 10 pagina’s maatregelen om de crisis ad hoc aan te pakken”, reageerde voorzitter Pedro Ketels (CD&V) verontwaardigd op die uitspraak van de N-VA-fractie. “Handelaars helpen met de relancewerkgroep kunnen we pas doen als de coronacrisis voorbij is en velen zullen vooral volgend jaar de gevolgen van de crisis ondervinden. Het schepencollege deed er de hele crisis door alles aan om te helpen waar dat nodig was. Dinsdag zaten we met de horeca van Lendelede samen om te kijken wat we kunnen doen bij de heropening van de cafés en restaurants. Wat de N-VA hier zegt, is gewoon grof en ze spelen in die crisis alleen maar politieke spelletjes.”

Gevolgen beperken

“We moeten vooral kijken hoe we onze energie allen samen, boven de partijgrenzen heen, kunnen gebruiken om de gevolgen van de crisis voor alle Lendeledenaren zoveel mogelijk te beperken”, aldus Francis Bonte (Trots op Lendlee). “En ook, volgens mij zullen de handelaars de gevolgen van de coronacrisis pas later ondervinden.”

Schepen van Financiën Rudy Rommens (CD&V) wees er nog op dat alle coronamaatregelen die de gemeente neemt en nog zal nemen veel geld zullen kosten, terwijl ook de inkomsten heel wat zullen dalen. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier