Copa Bakelando op SV Kortrijk herdenkt overleden ploegmaat en bestuurslid

Op en naast het terrein van KSV Kortrijk werd de zevende editie van de Copa Bakelando gehouden. Op het veld speelden vrienden van Philippe en Wim Bakelant een partij voetbal, ernaast werden herinneringen opgehaald en werd er een goed glas op gedronken.

Vrienden, familie en kennissen van Wim en Philippe Bakelant verzamelden op SV Kortrijk voor de zevende Editie van de Copa Bakelando. © KDS

De memorial wordt sinds 2012 gehouden om de herinnering aan Wim en zijn vader Philippe levendig te houden. Op 26 november 2011 overleed Wim na een zwaar verkeersongeval op de E17. Zijn vader Philippe, die toen al zwaar ziek was, stierf enkele maanden later op 21 april 2012.

Vrienden van Wim en Philippe, die beiden nauw verbonden waren met KSV Kortrijk, namen al snel het initiatief om een herdenkingswedstrijd te organiseren. Zo werd al in mei 2012, amper enkele weken na het overlijden van Philippe, de eerste editie van de Copa Bakelando gespeeld.

Edwig Couckuyt en Tuur Claerhout gaven de aftrap.
Edwig Couckuyt en Tuur Claerhout gaven de aftrap.© KDS

Oud-trainer Guy Woussen, die deze keer de rol van scheidsrechter opnam, vertelt: “We komen ieder jaar samen, vrienden en familie van Philippe en Wim. Philippe heeft altijd voor SV Kortrijk gespeeld, daarna werd hij bestuurslid en zelfs ondervoorzitter.” “Wim en zijn vader waren overal graag gezien, bij iedereen populair“, klinkt het bij de vrienden van Wim.

De aftrap werd gegeven door Wims petekind Tuur Claerhout en oud-jeugdvoorzitter Edwig Couckuyt.(KDS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.