Convive wordt eerste huiskamerrestaurant van Heuvelland

Annita opent in Heuvelland het eerste huiskamerrestaurant. © foto EF
Redactie KW

Convive: zo heet het eerste huiskamerrestaurant van Heuvelland. In Loker opent Annita Dequirez (68) vanaf 1 juli haar woning voor zij die graag warm en gezellig tafelen. “Mensen ontmoeten is mijn grote hobby en dat koppel ik graag door ook mijn tweede passie, het koken, te delen met de gasten.”

Annita zal werken met de lokale handelaars en één vast menu aanbieden bestaande uit vijf gangen vergezeld van Heuvellandse wijnen. “Vanaan de gastentafel kijken de klanten uit op het wijndomein Klein Rijselhoek. Hier in het dorp hebben we met d’Hellekapelle een tweede wijndomein. Ook andere Heuvellandse wijnen zal ik met plezier serveren. Net als ik met veel overgave de gasten zal laten proeven van mijn lokale keuken”, vertelt Annita.

Ze kiest voor een marktmenu aan 48?. “Met het aperitief starten we in het salon. Tafelen doen we met zicht op de Vidaigneberg en de torens van Bailleul. De afsluitende koffie kan in de zitruimte. De producten komen van de lokale markten of worden bij de lokale handelaars opgehaald.” Annita verzorgt de maaltijd voor maximum acht personen per dag en doet dit ofwel ‘s middags of ‘s avonds.

“Wie eerst reserveert, maakt zo de keuze voor de andere gasten. Alles zal vers bereid worden. Ik heb dan wel een diepvriezer maar het is een klein tafelmodel en ook dat gebruik ik zelden in mijn privé.” Acht jaar geleden stopte Annita met werken en inmiddels passeerden al heel wat familieleden en vrienden aan haar tafel. “En ze vonden het allemaal lekker,”reageert ze met een knipoog.

Kunstwerken van lokale kunstenaars

“Toen ik de formule hoorde vallen in een aantal Vlaamse steden, dacht ik dat Heuvelland niet mocht ontbreken in het rijtje.” Annita heeft haar hart verloren aan de horeca. “Ik ben nu eenmaal graag onder de mensen en wil hen dan ook dit unieke tafelmoment aanbieden.”

Verwacht geen ‘oma servies’ op tafel bij Annita, ook het interieur van haar woning oogt strak en modern. Kunstwerken van lokale kunstenaars als Machteld Vervisch (dochter van Godfried en woonachtig in De Klijte) en Jan Dieussart (voormalig apotheker uit Wijtschate) sieren de leefruimte. De muziekkeuze zal gemaakt worden door haar kleinzoon René die als DJ Dr Smedt de knepen van het vak kent.

Annita had de opening van haar huiskamerrestaurant gepland met Pasen maar werd nu door corona uitgesteld naar 1 juli. De naam van het huiskamerrestaurant haalde Annita uit de Franse taal. “Het betekent tafelgast, op die manier wil ik ook de Franse gasten de plek naar mijn restaurant wijzen.” Convive mikt ook op toeristen. “We hebben hier tal van vakantiewoningen op wandelafstand.”

Reserveren kan via mail (dequirezannita@gmail.com) of telefonisch (0478/ 422 533).

(MDN/ foto EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.