Containers zorgen voor extra bergruimte bij JC De 4Link in Moorslede

Schepen Deceuninck bij de containers aan jeugdcentrum De 4Link. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

De gemeente Moorslede heeft de eerste fase van het project nabij jeugdcentrum De 4Link afgewerkt. Daar werd de voorbije weken werk gemaakt van een nieuwe parkeerruimte en extra opbergruimte voor de jeugdbewegingen. Daarmee is de fase van het project jeugdcentrum gerealiseerd.

Bij de start van de beleidsperiode hield het gemeentebestuur een bevraging bij de jeugdverenigingen die gebruik maken van jeugdcentrum De 4Link in de Molenstraat in Moorslede. “Uit die bevraging bleek dat er echt wel vraag was naar extra opbergruimte”, aldus schepen van Jeugd Jurgen Deceuninck (Sterk). De gemeente plaatste daarom recent vijf containers waarin de KSA, KSA Plus, de KLJ, de Chiro en de speelpleinwerking hun materiaal kunnen stockeren. “Die containers zien er nu nog wat mistroostig uit, maar worden verwerkt in het project rond het speelbos”, aldus de schepen.

Uitschuifbaar paaltje

Wellicht start de aanplantactie van het speelbos nog dit kalenderjaar. Bij het project rond het speelbos pakt het gemeentebestuur ook de mobiliteit rond het jeugdcentrum aan. Er werd een nieuwe parkeerruimte gerealiseerd met een twintigtal plaatsen, waaronder twee voor mensen met een beperking. Binnenkort komt er nog een uitschuifbaar paaltje op het wegje dat naar de voetbalvelden, de visvijver en het lokaal van het Rode Kruis loopt. “Wie echt nog door moet, zal dat nog kunnen, maar met het paaltje willen we toch vermijden dat iedereen zomaar doorrijdt”, aldus de schepen.

Nieuwe fietsenstalling

Nabij de nieuwe parking wordt ook een nieuwe stalling voor een zeventigtal fietsen gerealiseerd. “In de oorspronkelijke plannen was een nieuwe weg langs het speelbos opgenomen. Die komt er niet. We bekijken wel nog de mogelijkheid om een soort looproute over de hele site uit te stippelen.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier