Containers op site asielcentrum worden verwijderd

De containerblokken op de site van het asielcentrum in Poelkapelle, die dienden om 72 extra asielzoekers te huisvesten, worden verwijderd. Dat gebeurt na overleg tussen de gemeente en het asielcentrum. “Ze moesten inderdaad al weg, maar door corona was dat niet evident.”

Het asielcentrum plaatste containers om extra asielzoekers te kunnen huisvesten. © pco

“De containers mochten er maar vier maanden staan, maar die termijn is al verstreken. Het asielcentrum beging een bouwovertreding”, zeggen Dominique Cool en Peter Vantomme van N-VA Langemark-Poelkapelle.

Vorige week vrijdag was er overleg tussen het gemeentebestuur en het asielcentrum. “Die containers stonden er inderdaad te lang, maar door corona was het niet evident om alles zomaar weg te doen”, zegt Sofie Desseyn, centrumdirecteur van het opvangcentrum in Poelkapelle.

Cohort-containers

“Omdat er bewoners zijn vertrokken, konden we mensen vanuit de container naar het gebouw verhuizen. De containers zijn nu leeg. De eigenaar zal die op 12 november komen weghalen”, zegt de directrice.

Op de site staan ook nog cohort-containers. “Die kunnen voorlopig misschien blijven staan op voorwaarde dat het bewonersaantal niet opnieuw de hoogte ingaat”, aldus Cool. “Fedasil begaat daarmee eveneens een bouwovertreding, maar gezien de huidige crisis zijn quarantainemogelijkheden veilig voor de bewoners en voor de omwoners.”

Voor de cohort-container werd een vergunning aangevraagd, maar de gemeente keurde de aanvraag niet goed, zegt de directrice.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.