Containerparken in Oostende verhogen hun capaciteit van maximum aantal toegelaten wagens

Vanaf vandaag mogen met tien wagens in een keer, het dubbel aantal wagens binnen per keer. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Het containerpark in Oostende verhoogt zijn capaciteit waardoor er vanaf vandaag meer wagens toegelaten worden. Dat geldt voor beide containerparken: in Zandvoorde en de Vuurtorenwijk.

De Oostendse containerparken openden na enkele weken sluiting op 7 april hun deuren. Daarbij werden heel wat bijkomende maatregelen ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Er werden vijf wagens tegelijk toegelaten op het terrein. Dat zorgde dikwijls voor lange wachtrijen tijdens piekmomenten. “Na evaluatie en door de ervaring van de voorbije weken hebben we gemerkt dat er perfect meer wagens het terrein op kunnen, terwijl de afstand van anderhalve meter nog steeds gerespecteerd kan worden”, vertelt eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA).

In het containerpark in de Klokhofstraat in de wijk Zandvoorde zal de capaciteit uitgebreid worden tot tien wagens tegelijkertijd. In het kleinere containerpark in de Nieuwewerfkaai in de Vuurtorenwijk worden vanaf dan maximum zeven wagens per keer op het terrein toegelaten. De aanpassing gaat in vanaf 22 mei wat het containerpark in Zandvoorde betreft en vanaf 23 mei worden de regels toegepast op de Vuurtorenwijk, door de sluiting op vrijdag.

Nultolerantie

Alle andere afspraken blijven echter gelden. Zo moeten bezoekers van de containerparken nog steeds in hun wagen blijven zitten terwijl ze wachten om het terrein op te rijden. Bezoekers moeten ook alleen naar het containerpark komen. De parkwachters kunnen nog steeds niet helpen met het uitladen omwille van de coronamaatregelen. Daarnaast worden de bezoekers gevraagd om ook het signaal van de parkwachter af te wachten alvorens zich naar een container te begeven. Elke dertig minuten zullen de trapleuningen aan de containers en de toegangscontrole aan de ingang van het containerpark gereinigd worden. Het is nog steeds niet toegelaten om met asbest en kringloopgoederen naar het containerpark te komen. “Deze afspraken zijn nodig om het containerpark te kunnen openhouden. Er geldt een nultolerantie voor wie zich niet aan deze afspraken houdt en de instructies van de parkwachters niet opvolgt. De politie zal kordaat optreden indien dat nodig blijkt”, aldus de eerste schepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier