Containerpark van Heule gaat twee in plaats van drie maanden dicht

Het containerpark van Heule. © NOM
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Het containerpark in Heule moest in eerste instantie dicht van 10 juli tot 15 oktober. Maar dat lokte heel wat reactie uit bij buurtbewoners en oppositiepartijen.

Vanaf 1 september kunnen Kortrijkzanen niet meer met hun afval terecht bij de containerparken in de Graaf Karel de Goedelaan en de Maandagweg in Kortrijk. In plaats daarvan moeten ze naar die van Heule, Rollegem of Imog (net over de grens met Harelbeke). Zowel Heule als Rollegem worden verbouwd en krijgen ruimere openingsuren. Het park in Heule moest daarvoor in eerste instantie dicht van 10 juli tot 15 oktober. Maar dat lokte heel wat reactie uit bij buurtbewoners en oppositiepartijen.

Weegbrug

Onder andere CD&V legde meteen een plan op tafel om de parken in het centrum toch langer open te houden. Ze vrezen voor een overrompeling van de resterende containerparken en een stijging in het aantal sluikstorters. Schepen van Nette Stad Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) nam daarop contact met de aannemer. “We hebben kunnen bekomen dat er tussen 10 juli en 15 augustus gewerkt zal worden op het park van Heule, terwijl het open is. Daarna moet het wel dicht tot 15 oktober.”

De werken zijn nodig omdat betalen voor afval verplicht wordt. Er moet dus een weegbrug komen. De parken in het centrum langer openhouden, is voor het stadsbestuur geen optie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier