Containerpark blijft de hele week gesloten

Het containerpark in Geluwe is heel de week gesloten.©Luc Vanthuyne LVW
Het containerpark in Geluwe is heel de week gesloten.©Luc Vanthuyne LVW
Redactie KW

Door een aantal coronagerelateerde afwezigheden gaat het containerpark op ‘t Voske in Geluwe deze week niet open.

De derde coronagolf verstoort de werking van de afvalintercommunale Mirom Menen. Om op elk recyclagepark toch voldoende personeel te kunnen inzetten en een maximale dienstverlening aan te bieden, is beslist om het recyclagepark van Geluwe deze week te sluiten. “Een parkwachter testte positief en moet dus ook zijn collega in quarantaine”, verduidelijkt schepen van Milieu Ann Degroote.

Concreet komt het neer op vier sluitingsdagen, want op vrijdag is het containerpark altijd gesloten en op zaterdag 1 mei zijn alle containerparken dicht door het Feest van de Arbeid. Inwoners van Geluwe kunnen van maandag tot en met vrijdag bijvoorbeeld terecht op het containerpark in Wervik of Menen.

Op de recyclageparken blijven alle coronamaatregelen gelden. Dat betekent onder meer het verplicht dragen van een mondmasker, afstand houden van bezoekers en parkwachter en een beperking op het aantal bezoekers dat tegelijk op het recyclagepark toegelaten wordt. Mirom Menen vraagt om deze maatregelen strikt op te volgen. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier