Containerbouw is nu een zegen voor Peace Village

Extra ruimte voor Peace Village. © foto EF
Redactie KW

Begin deze week werden aan hostel Peace Village in Mesen de modules geleverd voor de bouw van een een derde ontmoetingszaal. Dit had eerder moeten gebeuren na het paasverlof. Door corona schuift nu ook de ingebruikname van die zaal naar 1 juli op.

“Het zal uiteindelijk toch een zegen zijn. De groepen die geboekt hadden voor deze zomer zullen met een gerust gemoed naar hier kunnen afzakken. We hebben nu zeker ruimte genoeg om op voldoende afstand van het verblijf in Mesen te genieten“, aldus directeur Matti Vandemaele.

Van maart tot september draait Peace Village op volle capaciteit. “We kunnen nu hoogstens rekenen op een bezetting vanaf juli. De groepen die geboekt hadden voor deze periode hebben alvast nog niet afgezegd. Vanuit de Veiligheidsraad krijgen we signalen dat er vanaf 1 juli andermaal zal kunnen gelogeerd worden bij ons. Dan beschikken we ook over drie grote zalen waardoor we iedereen op een veilige manier hier kunnen laten eten en drinken en zich ontspannen.”

Om de sector te verdedigen richtte Matti Vandemaele de Koepel voor Onafhankelijke Jeugdverblijfsubsidies op. “Hier is het de bedoeling om de nodige financiële steun te bekomen van de overheid. Het is echter een moeilijke oefening gezien niet elk jeugdverblijf een zelfde formule aanbiedt of over dezelfde capaciteit beschikt.”

Vanuit de overheid kwamen alvast duidelijke signalen. “We dienen voor dit jaar geen erfpacht te betalen en de werkingssubsidies die anders in 4 keer worden uitbetaald werden nu al in 1 bedrag overgemaakt.”

7 juni belangrijke datum

De containerbouw komt aan de zijkant van het gebouw aanpalend aan het voetbalveld en biedt een capaciteit aan 100 personen. Peace Village voorziet straks ook een amfitheater voor 100 personen. “Een plek om te luisteren en te kijken”, weet de directeur. Een opening van de nieuwe zaal was eerder gepland op 7 juni. “Een belangrijke datum. Mesen werkte een programma uit voor de herdenking van de Mijnenslag en aansluitend zou dan het gebouw in gebruik genomen worden. 7 juni is ook de datum van de eerste steenlegging in 2005. Een jaar later dan ging ons jeugdverblijfscentrum open.” (MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten