Martens kaartte het probleem aan op de Nationale Veiligheidsraad, omdat oorspronkelijk enkel het officiële adres van mensen in quarantaine werd geregistreerd. "We wisten niet of tweedeverblijvers of toeristen thuis in quarantaine gingen of bijvoorbeeld aan zee zaten", zegt Martens. "Daar komt nu al verbetering in. Ook wordt nu gevraagd waar ze besmet zouden geraakt kunnen zijn", aldus Martens.

Verder vragen contacttracers dus ook of de persoon in kwestie verblijft in een hotel, bij familie of in een vakantiehuis. "Zo weten we al beter wie er bijvoorbeeld in West-Vlaanderen verblijft", zegt Martens.

Het is ook de bedoeling dat het e-formulier dat een besmette patiënt invult bij de huisarts nog wordt aangepast, zodat daar een verblijfsadres wordt opgegeven en niet enkel het officiële adres.

Martens kaartte het probleem aan op de Nationale Veiligheidsraad, omdat oorspronkelijk enkel het officiële adres van mensen in quarantaine werd geregistreerd. "We wisten niet of tweedeverblijvers of toeristen thuis in quarantaine gingen of bijvoorbeeld aan zee zaten", zegt Martens. "Daar komt nu al verbetering in. Ook wordt nu gevraagd waar ze besmet zouden geraakt kunnen zijn", aldus Martens. Verder vragen contacttracers dus ook of de persoon in kwestie verblijft in een hotel, bij familie of in een vakantiehuis. "Zo weten we al beter wie er bijvoorbeeld in West-Vlaanderen verblijft", zegt Martens.Het is ook de bedoeling dat het e-formulier dat een besmette patiënt invult bij de huisarts nog wordt aangepast, zodat daar een verblijfsadres wordt opgegeven en niet enkel het officiële adres.