Conservatorium en Kunstacademie aan Zee starten op in verschillende fasen

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Net als alle andere scholen, mogen ook het Conservatorium aan Zee en de Kunstacademie aan Zee de lessen gedeeltelijk hervatten. De opstart zal in verschillende fasen verlopen met een eerste fase op maandag 25 mei.

De verdere versoepeling van de coronamaatregelen is een feit. Op vrijdag 15 mei draaien enkele scholen in Oostende al proef en op maandag 18 mei mogen zowel het eerste, tweede als het zesde leerjaar van de lagere school als het zesde en het zevende jaar van het secundair onderwijs terug opstarten. Geen vijf dagen per week zoals dat in een normale schoolweek het geval is, maar beperkt tot enkele dagen.

Creatief

Wekenlang werd aan de leerlingen van het Conservatorium aan Zee en de Kunstacademie aan Zee les gegeven op afstand. De leerkrachten kwamen daarbij creatief uit de hoek en gaven les via verschillende platformen via het internet. Daar komt binnenkort een einde aan.

Beide scholen starten vanaf maandag 25 mei opnieuw hun werking op, hetzij gedeeltelijk. “Uiteraard zal men ook daar de nodige veiligheidsmaatregelen moeten volgen. De gezndheid en de veiligheid van leerlingen en leerkrachten staat voorop”, vertelt schepen van Cultuur Bart Plasschaert (CD&V).

Eén op één

De heropstart zal in verschillende fasen verlopen. Vanaf maandag 25 mei is één-op-één-onderwijs mogelijk voor leerlingen die willen doorstromen naar het hoger kunstonderwijs. Dat moet de leerkrachten van het Conservatorium en de Kunstacademie de leerlingen leren voorbereiden op hun eerste jaar hoger kunstonderwijs en eventuele toelatingsproeven.

Vanaf dinsdag 2 juni bestaat dan de bijkomende mogelijkheid dat leerlingen naar school kunnen komen om er te werken of studeren. Dat kan alleen op afspraak en als het organisatorisch haalbaar blijkt. Vanaf maandag 8 juni kan een beperkte groep leerlingen naar school komen voor één-op-één-onderwijs.

Inschrijvingen

Daarnaast blijven beide scholen ondersteuning bieden van het leerproces en de daarbij horende evaluaties. Hoe de opstart concreet georganiseerd wordt, zal de komende dagen uitgetekend worden. Ook over de start van de inschrijvingen wordt binnenkort gecommuniceerd. De leerlingen die in aanmerking komen om in één van de verschillende opstartfasen naar school te komen, zullen persoonlijk gecontacteerd worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.