Connor Casier (14) uit Bavikhove vanavond in The Voice Kids: “Hoop dat Laura draait”

Connor in actie tijdens de blind auditions. © VTM
Redactie KW

Vandaag neemt Connor Casier deel aan de blind auditions van The Voice Kids op VTM. “Vooraf heb ik geen zenuwen, die komen pas als ik op het podium sta”, lacht hij.

Connor Casier (14) volgt het derde middelbaar economie aan Spes Nostra Kuurne. Connor was in 2016 kinderburgemeester van Harelbeke, is grote fan van Club Brugge en houdt van zingen. “In The Voice telt enkel de stem, dus dat zal ik met overgave doen”, lacht hij.

Connor is niet aan zijn proefstuk toe. Ook vorig jaar nam hij deel. “Dat was een ongelukje. Ik had de invulfiche online volledig ingevuld, maar ik was niet van plan om te bevestigen. Dat heb ik dan per ongeluk toch gedaan en zo kwam ik in dit avontuur terecht.”

Ervaring heeft Connor wel. “Ik trad al enkele keren op met het schoolkoor en zong op de talentenshow Daspastalent.”

Connor Casier (14) uit Bavikhove vanavond in The Voice Kids:
© LOO

“Ik had eerst niet gedacht dat er zoveel voorbereiding bij kwam kijken. Er waren meerdere voorrondes, de interviews vonden op verschillende dagen plaats. Dan was het heel lang wachten voor ik uiteindelijk het podium op kon”, vertelt Connor verder. “En toen ik er effectief stond, voelde ik de stress komen. Voor mij zag ik de familie, links van mij het gezin en rechts van mij de vriendinnen. Het duurde even voor ik kon zingen en dat wakkerde de stress natuurlijk aan. Alles samengevat was het een extreem leuke ervaring en ik zou zeker ook willen verder gaan met zingen, nu ik weet dat ik het kan. Ik wilde hiermee gewoon bevestiging van mijn talent. Mensen verzekerden me dat ik het kon, maar ik geloofde er toen nog niet in. Nu ik hier al in The Blinds sta, is het een teken dat ik kan zingen… denk ik.” (lacht)

Kiezen voor Laura

Het principe van de Blind Auditions is eenvoudig. “Eén jurystoel die draait, is voldoende om door te gaan. Als er niet gedraaid wordt, dan stopt het avontuur.” Mocht Connor een ronde verder gaan, kiest hij voor coach Laura. “Omdat zij het meest pop zingt en mij ook het beste kan helpen met mijn stem. Dat is slechts een voorkeur. Het belangrijkste is dat er iemand draait! Wie dat is, maakt dan op dat moment eigenlijk niet zo veel uit.” (PVH)