Congregatie focust op vier elementen tijdens concert

(foto CLY)
Redactie KW

De Congregatieharmonie brengt samen met de drumband op 11 november het eerste ‘postcorona’ herfstconcert met als thema ‘4 elements’. Voor beide dirigenten, respectievelijk Tom Collier en Jens Ceuninck, is dit de vuurdoop.

Dirigent Tom Collier startte zijn muzikale studies bij de harmonie Sint-Cecilia in Jabbeke en in de muziekacademie van Brugge. Vanaf 2001 volgden het Lemmensinstituut, conservatorium Antwerpen en nu volgt hij nog opleiding orkestdirectie. Hij won een zilveren medaille ‘Prijs voor Muziek’ provincie West-Vlaanderen voor solowerken ‘Herfstkleuren (klarinet) en ‘Iphis’ (contrafagot). ‘Spirits’ voor symfonisch orkest werd uitgevoerd door het Antwerp Symphony Orchestra. Sinds 2019 dirigeert hij de Congregatieharmonie.

Water en vuur

Tom dirigeerde in 2019 met de harmonie een eerste concert met Gunther Neefs, toen nog als interim-dirigent. “Toen ik officieel als nieuwe dirigent was aangesteld zaten we in het coronajaar 2020. Nu kunnen we op 11 november in het auditorium Herman Roelstraete van Art’Iz eindelijk het concert ‘4 elements’ brengen. “Rond de vier elementen – water, vuur, lucht en aarde – brengen we mooie werken. Bijvoorbeeld ‘Lake of the Moon’ gaat over het element water en is een verwijzing naar het ontstaan van de stad Mexico aan het meer. Het element ‘aarde’ wordt in het concert gesymboliseerd door een muzikale ode aan een mythische berg en de tunnel die er door loopt.

Ook de drumband is op 11 november van de partij onder leiding van Jens Ceuninck (21), die sinds 4 september 2020 het dirigeerstokje van Luc Vandeputte overnam. Jens is een jonge percussionist die nog 2 andere trommelkorpsen dirigeert en spelend lid is van de drumband ‘Moed en Vlijt’ uit Kuurne. Ook voor hem is het zijn eerste concert als nieuwe dirigent.

Verluchting

Door de beslissingen van het overlegcomité moeten de bezoekers aan het concert hun Covid Safe Ticket laten scannen aan de ingang. Een mondmasker dragen is niet nodig maar mag natuurlijk. De Congregatieharmonie zal de nodige aandacht besteden aan de verluchting van de zaal waar de CO2 gecontroleerd wordt.”

Het Herfstconcert ‘4 elements’ van donderdag 11 november in het auditorium Art’Iz in de Kruisstraat begint stipt om 17 uur. Tickets kosten 12 euro, kinderen jonger dan12 jaar mogen gratis binnen. Je kunt de tickets bestellen bij de leden of via het nummer 0496 55 95 44. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier