Confrérie de Griffioen organiseert voor de 18e keer “ambiance avond” tijdens Heulse Tinekesfeesten

© JF
Redactie KW

Naar jaarlijkse traditie organiseert Confrérie de Griffioen op de vrijdagavond van de Tinekesfeesten in Muster een ambiance avond. Na de “light editie” van vorig jaar hoopt de Griffioen om dit jaar opnieuw een massa volk op de been te brengen voor hét feest voor de Heulse tweede en derde jeugd.

© JF

Wie de afgelopen weken al eens over Heuleplaats slofte, is ongetwijfeld gebotst op de reuzegrote bâche van Confrérie de Griffioen. Terwijl de jeugd Heule op zijn grondvesten doet daveren tijdens “Friday Beats”, leven de andere generaties zich traditiegetrouw al even hard uit op de 18e editie van “De Griffioen fuift”. Die naam doet wellicht nog geen belletje rinkelen, “De Griffioen fuift” is de successor van de “de 1000” en haar kleinere broertje “de 500”. “De naam is gewijzigd, maar het concept gebleven. Op vrijdag willen we traditiegetrouw Muster op zijn grondvesten doen daveren”, aldus Bart Huysentruyt.

Vorig jaar bracht de fuif, ondanks de geldende coronamaatregelen, al een massa van 500 man op de been. Dit jaar hoopt de Griffioen, om net als in 2019, dat aantal te verdubbelen.

Kaarten online beschikbaar

De avond opent met de Heulse coverband “The Woodbeez”, gevolgd door die andere partyrockband “The Juliets”. DJ Dim moet het feestgedruis tot de vroege uurtjes entertainen. Met de ambiance avond doet de confrérie zijn naam alle eer aan. In het verleden organiseerde het ook andere volksfeesten zoals Heule Conzee, het wereldrecord ‘santé zeggen’ en het gemaskerd bal ‘De Venetiaanse verleiding’. (JF)

Voor een toegangsticket leg je 16 euro op tafel. Tickets zijn dit jaar online te koop via: https://griffioenfuift.eventsquare.co

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier