Concurrentie voor Mister Spaghetti: Bavet komt naar Brugge

In april opent spaghettiketen Bavet een eerste vestiging op het Simon Stevinplein. De keten waar je een bavet moet dragen tijdens het eten van je ‘mouse,’ ‘dog’ of ‘horse spaghetti’ wordt op die manier een concurrent voor Mister Spaghetti dat in 2017 naar Brugge kwam.

In dit pand, waar voorheen Bhavani gevestigd was, komt de vestiging van Bavet. © Davy Coghe

Hippe en originele restaurantketens zijn in opmars in België. Eerder raakte al bekend dat de populaire ribbetjesketen Amadeus binnenkort de deuren opent in Brugge. In 2017 vond Mister Spaghetti al de weg naar de Breydelstad. Die keten krijgt er nu een concurrent bij. De Belgische spaghettiketen Bavet, die onder meer twee vestigingen heeft in Gent en Antwerpen. Bavet serveert, net als Mister Spaghetti, enkel spaghetti.

Roots in Oostduinkerke

De Brugse vestiging komt op het Simon Stevinplein, waar het Indische restaurant Bhavani gevestigd was. Bhavani is intussen enkele maanden gesloten en ruimt nu plaats voor de spaghettiketen. Oprichter Peter Van Praet (30) bevestigde ons intussen het nieuws.

Hij wil er nog niet al te veel over kwijt, maar laat wel weten dat het de bedoeling is om in april de deuren te openen. Van Praet is een bijzonder creatieve jonge ondernemer met roots in Oostduinkerke. Al woont en werkt hij al geruime tijd in Gent. Dat is ook de stad waar hij in 2015 de eerste vestiging van Bavet opende. Niet lang daarna opende hij er ook een tweede vestiging. Daarna volgden vestigingen in Leuven, Antwerpen, Brussel en vanaf april ook in Brugge.

Bij Bavet kan je een zestal verschillende soorten spaghetti eten. Onder meer extra pikant, vierkazensaus en met stukjes kip. De variëteiten krijgen opmerkelijke namen mee zoals ‘say cheese’ of ‘OMG, they killed Kenny’. Het concept houdt rekening met de kleine- en de grote eter. Zo is de spaghetti is te verkrijgen in de porties ‘mouse’, ‘dog’ en ‘horse’. Ook afhalen is mogelijk bij Bavet. Tot slot laten de zaakvoerders weten dat ze niet verantwoordelijk zijn voor vlekken spaghettisaus op je hemd en laten ze je graag een ‘bavet’ gebruiken. Zo hadden ze meteen ook een naam voor de restaurants.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.