‘Concerto D’Inverno’ met Sint-Pieterskoor in Emelgem

Enkele leden van het Sint-Pieterskoor. © (foto CLY)
Redactie KW

Zaterdag 14 december om 20 uur verzorgt het Emelgemse Sint-Pieterskoor het ‘Concerto D’Inverno’ in het auditorium van kunstacademie Art’Iz in de Kruisstraat. “We staan er die avond niet alleen voor en krijgen het gezelschap van het kinderkoor ‘De Verrekijker’ uit Rumbeke”, zegt voorzitter Dirk Dewiele.

“In een periode dat er zoveel kerstconcerten zijn, wilden wij ons concert nu niet een kerstconcert noemen, maar een Concerto D’Inverno”, zeggen dirigent William Buyse en voorzitter Dirk Dewiele. “Klinkt goed en Inverno is Italiaans voor winter. Een winterconcert! Een avond waarop we niettemin een kerst- en een winterse sfeer willen oproepen.”

Toch Kerstliederen

“Op 14 december brengen we hoofdzakelijk kerstliederen”, vervolgt dirigent William Buyse. “We beginnen met een kerstverhaal en bouwen dat zo verder op als in een soort musical. Die avond zingen we niet alleen, we krijgen versterking van het kinderkoor ‘De Verrekijker’ uit Rumbeke, dat een 50-tal leden telt. We repeteerden al verschillende keren samen en die repetities verliepen allemaal bijzonder vlot. Soms zingen we individueel als koor en soms zingen we samen met het kinderkoor.”

Het Sint-Pieterskoor is een mannenkoor dat ooit startte met het zingen van kerkliederen, maar geleidelijk aan werden ook populaire en vlotte nummers aangeleerd. Die kwamen goed van pas als men ieder jaar een concert wilde geven met soms bekende zangers. Zo waren er al concerten met onder andere Gunther Neefs, Helmut Lotti, Koen Crucke, Karel Declercq, de Wilfrieds, Lisa del Bo en de Romeo’s. Het Sint-Pieterskoor verzorgt nog altijd allerlei plechtigheden zoals huwelijken en uitvaarten.

Kaarten

Kaarten voor het concert van zaterdag 14 december in het auditorium kosten 14 euro.

Ze zijn te verkrijgen bij alle koorleden en via William Buyse (0495 92 83 83) en Dirk Dewiele (0471 49 23 69). (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier