Concertgebouw Brugge trilt tijdens show The Elvis Concert 2018

Dwight Icenhower deed het uitstekend als Elvis Presley. © (Foto Daniël)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Elvis Presley dood? Vergeet dat maar! Elvis Presley is terug! Wie op The Elvis Concert 2018 featuring His original Musicians aanwezig was in het Concertgebouw Brugge zal het beamen: wat Dwight Icenhouwer uit Amerika als lead vocals voor zijn rekening nam, kan je enkel maar omschrijven als pure klasse. Een nieuwe, jonge Elvis was aan het werk en dit bijgestaan door vrienden én originele muzikanten uit de band van Elvis.

Eén ervan was Bob Lanning die achter de drums zat voor 63 concerten van Elvis. Op percussie hoorde en zag je Eddie Graham aan het werk. Eddie en Bob vormden samen hét hart van het ritmesectie in de band van Presley tijdens de vroege jaren zeventig. Nu – maar liefst 45 jaar later – staan ze weer samen op het podium voor deze bijzondere Europese tournee. En wat Dwight Icenhouwer betreft: die is dan ook niet voor niets de béste Elvis tribute artiest wereldwijd. Hij won de officiële titel The World’s Best Elvis ondertussen al vier keer op rij.

Er waren ook muzikanten aanwezig, die 45 jaar geleden samen met Elvis op het poduim stonden.
Er waren ook muzikanten aanwezig, die 45 jaar geleden samen met Elvis op het poduim stonden.© (Foto Daniël)

Voor velen was dit optreden dé ultieme Elvis ervaring. Voor Concertevents was het misschien een gok om een dergelijke show in hun programmaboekje op te nemen, maar de bomvolle zaal bewees dat er velen nood hebben én blijven hebben aan een échte en stevige portie Elvis Presley. Na de pauze trilde als het ware het Concertgebouw Brugge omdat het publiek zo dolenthousiast was. En na de voorstelling zagen we niets anders dan gelukkige mensen, die huiswaarts keerden met een stevige glimlach op de lippen. Merci Dwight, merci muzikanten voor zoveel Elvis-adrenaline !

Jim Murray, favoriete koorzanger van Elvis en iemand met een prachtige stem, in duet met Dwight.
Jim Murray, favoriete koorzanger van Elvis en iemand met een prachtige stem, in duet met Dwight.© (Foto Daniël)

En ambiance dat er was.
En ambiance dat er was.© (Foto Daniël)

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.