Concertgebouw Brugge annuleert alle evenementen deze maand

Stefan Vankerkhoven

Het Concertgebouw gaat over tot verstrengde voorzorgsmaatregelen naar aanleiding van de recentste risico-inschatting van de verdere verspreiding van het coronavirus. Alle publieke evenementen tot eind maart in het Concertgebouw worden dan ook geannuleerd of uitgesteld. Dit geldt ook voor evenementen in zaalhuur. Ook alle randactiviteiten, rondleidingen en andere evenementen van het Concertgebouw tot eind maart worden geannuleerd of uitgesteld.

‘Als bruisende trefplaats voor publiek, partners en artiesten van over de hele wereld, jong en minder jong, wil het Concertgebouw absoluut geen risico’s nemen. In deze situatie van overmacht willen we ten volle onze verantwoordelijkheid opnemen, zelfs voor kleinere evenementen in ons huis”, zegt algemeen directeur Katrien Van Eeckhoutte.

Ticketkopers voor een voorstelling van het Concertgebouw worden persoonlijk gecontacteerd voor een regeling rond hun tickets. Ticketkopers voor een voorstelling van een externe organisator (gelabeld als ‘Ook in het Concertgebouw’ op www.concertgebouw.be) raden we aan om de communicatie vanuit de organisator af te wachten.

‘Het is onze taak niet enkel de gezondheid en het welzijn van de artiesten en bezoekers en het team te waarborgen, maar tevens om burgerzin te tonen en ons te gedragen naar de geest van de instructies die lokale en bovenlokale overheden in binnen- en buitenland op dit moment uitvaardigen en constant bijsturen”, zegt Hugo Vandamme, voorzitter raad van bestuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier